Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seashops SA, divizată din Tomis SA, care deţine Tomis Mall, solicită insolvența New Look Style Constanța SRL

ro

09 Jan, 2024 17:00 959 Marime text
Tomis Mall - arhivă ZIUA de Constanța 
 
  • Seashops SA a fost fondată în iunie 2015, se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, are sediul social pe strada Ștefan cel Mare, nr. 36-40, Et. 2, Ap. în incinta centrului comercial Tomis Mall, din Constanța.
 
Compania Seashops SA, divizată în 2015 din SC Tomis SA, care deţine Tomis Mall, solicită intrarea în insolvență a societății comerciale New Look Style Constanța SRL!
 
Cererea Seashops SA a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 2 aprilie 2024.

Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 9 ianuarie 2024, SC Seashops SA a fost fondată în iunie 2015, se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, are sediul social pe strada Ștefan cel Mare, nr. 36-40, Et. 2, Ap. în incinta centrului comercial Tomis Mall, din Constanța.
 
Seashops SA este controlată de o firmă din Cipru, anume Ptelia Company LTD și o firmă din România, SVM BSP Brokers SA.
 
Ca administratori apar Mitea Janina Iuliana, Uzum Mihaela și Zamfir Dumitru.
 
Mitea Janina - Iuliana mai apare în Portman House SRL.
 
Zamfir Dumitru apare în Tomis SA.
 
Cu șase angajați, Seashops SA a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de netă 27.517 de lei și un profit net de 5.380.600 de lei de lei.
 
De partea cealaltă, tot potrivit Termene.ro, SC New Look Style Constanța SRL este inactivă fiscal, a fost fondată în septembrie 2017, se ocupă de coafură și alte activitati de înfrumusețare, are sediul pe strada Poporului, din Constanța, și este controlată de Ionescu Cristian Ștefan, asociat unic și administrator.
 
Pentru anul 2018, SC New Look Style Constanța SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 108.576 de lei, iar pentru anul 2019 o pierdere netă de 124.416 de lei.
 
Ce înseamnă insolvența?
 
Potrivit platformei Termene.ro, conform definiției oferite de articolul 5 din Legea nr. 85/2014, „insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile”.
 
Conform aceluiași articol de lege „insolvența debitorului se prezumă atunci când acesta, după 60 de zile de la scadență, nu a plătit datoria sa față de creditor; prezumția este relativă” și „insolvența este iminentă atunci când se dovedește că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate, cu fondurile bănești disponibile la data scadenței”.
 
În ce constă procedura de insolvență?
 
Procedura de insolvență poate îmbrăca două forme: generală sau simplificată.
 
Procedura generală reprezintă procedura de insolvență prevăzută Legea nr. 85/2014, prin care un debitor care îndeplinește anumite condiții – prevăzute la art. 38 alin. (1), fără a le îndeplini simultan și pe cele de la art. 38 alin. (2) -, intră, după perioada de observație, succesiv, în procedura de reorganizare judiciară și apoi în procedura falimentului sau separat în una dintre cele două proceduri.
 
Procedura simplificată reprezintă procedura de insolvență prin care debitorul care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 38 alin. (2) intră direct în procedura falimentului, fie odată cu deschiderea procedurii insolvenței, fie după o perioadă de observație de maximum 20 de zile, perioadă în care vor fi analizate elementele prevăzute la art. 38 alin. (2) lit. c) și d).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Firme Constanța
A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Seashops SA

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii