Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre fondatori, un consilier local Silo Impex 2007 SRL a intrat în insolvență, după trimiterea în judecată de DNA Constanța

ro

25 Oct, 2022 00:00 1859 Marime text
 
 
  • Silo Impex 2007 SRL a intrat în insolvență!
  • Firma a fost fondată în 2007 de Iulia Adina Davidică și de Daniel Gigi Tatu, cel din urmă fiind consilier local din partea Partidului Național Liberal.
  • În 2021, procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a numiților Iulia Adina Inanc (fosta Davidică) și Nicolae Daniel Tănase, dar și a societății Silo Impex 2007 SRL.
  • Dosarul penal - în care a fost calculat un prejudiciu în valoare de 49.490.541 de lei (aprox 9,8 milioane de euro) - se află pe rolul Tribunalul Constanța - în faza camerei preliminare - noul termen fiind stabilit pentru data de 7 noiembrie 2022.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  
 
Societatea comercială Silo Impex 2007 SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Nicolae Iorga, a intrat în insolvență!

Firma nu se află pentru prima dată în atenția judecătorilor!
 
La finele lunii noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a numiților Iulia Adina Inanc (fosta Davidică) și Nicolae Daniel Tănase, dar și a societății Silo Impex 2007 SRL.
 
Dosarul penal - în care a fost calculat un prejudiciu în valoare de 49.490.541 de lei (aprox 9,8 milioane de euro) - se află pe rolul Tribunalul Constanța - în faza camerei preliminare - noul termen fiind stabilit pentru data de 7 noiembrie 2022.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

În perioada 2007-2010, cei doi inculpați, în calitate de administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, ar fi evidențiat în actele contabile ale societății pe care o administrau un număr de 847 de facturi fiscale privind cheltuieli cu achiziții fictive de cereale. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 49.490.541lei, reprezentând TVA în cuantum de 27.778.427 lei și impozit pe profit în cuantum de 21.712.114 lei. Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 191.912.009 lei.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Silo Impex 2007 a fost fondată în 2007 de Iulia Adina Davidică și de Daniel Gigi Tatu, cel din urmă fiind consilier local din partea Partidului Național Liberal.
 
Amintim că la momentul trimiterii dosarului penal în instanță, Daniel Gigi Tatu a declarat că a figurat foarte puțin în Silo Impex 2007 SRL și că a părăsit societatea din cauza unor probleme persoane. „Îmi aduc aminte că la doi sau trei ani după ce am ieșit eu din firmă au apărut ceva probleme“, a mai declarat la momentul respectiv pentru ZIUA de Constanța consilierul local Daniel Gigi Tatu.
 
Revenind la dosarul de insolvență, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 16900/19.10.2022, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, Finanțele Publice au solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de Silo Impex 2007 SRL.
 
În motivarea cererii s-a precizat că împotriva firmei, Finanțele Publice dețin o creanță în valoare de 119.776.341 lei, rezultată din obligațiile față de bugetul de stat, iar scadența a fost depășită de mai mult de 60 de zile.
 
Din înscrisurile depuse la dosar, rezultă că Silo Impex 2007 SRL nu deține niciun bun în patrimoniul său, context în care tribunalul a admis cererea Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană A Finanțelor Publice Constanța, dispunând deschiderea procedurii simplificate a insolvenței împotriva Silo Impex 2007 SRL.
 
Totodată, instanța a desemnat provizoriu, prin tragere la sorți, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvență Mavrodin & CO Insolvency IPURL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 31 ianuarie 2023.
 
Judecător sindic este Adriana Ioana Sincu-Badea, de la Tribunalul Constanța.
 
Despre Silo Impex 2007 SRL
 
Silo Impex 2007 SRL, cu sediul inițial pe strada Onești, a fost fondată, potrivit Monitoriului Oficial al României nr. 2630/2007, în baza cererii nr. 12144 din 21.05.2007, de Iulia Adina Davidică, cu o cotă de participare la beneficii/pierderi de 95 %, și Daniel Gigi Tatu, cu o cotă de participare la beneficii/pierderi de 5 %.
 
Apoi, prin Hotărârea nr. 1/2008 asociații Iulia Adina Davidica și Daniel Gigi Tatu au schimbat sediul sociat al societății în Constanța, pe strada Soveja, din Constanța.
 
Ulterior, prin Hotărârea NR.2/2008, Iulia Adina Davidică și Daniel Gigi Tatu, în calitate de asociați în cadrul societății comerciale sus menționată, au decis retragerea din societate a lui Daniel Gigi Tatu. Ca atare, Iulia Adina Davidică a devenit asociat unic cu drepturi depline și administrator pe o perioadă nedeterminată.
 
Prin decizia nr.1/06.03.2009, Iulia Adina Davidică a decis schimbarea sediuli societății în Constanța, pe strada Nicolae lorga.
 
Prin Hotărârea nr. 1/01.06.2010, Iulia Adina Davidică s-a retras din societate, prin cesiunea la valoarea nominală a părților sociale, către Valentin Beldan, acesta devenind asociat unic. Totodată, s-a revocă din funcția de administrator Iulia - Adina Davidică și s-a numit în loc pe o perioadă nelimitată de timp Valentin Beldan.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 24 octombrie 2022, Silo Impex 2007 SRL este în prezent inactivă fiscal, are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat și este controlată de Valentin Beldan, asociat unic și administrator.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Prejudicii imense
Afaceriști trimiși în judecată de DNA Constanța! Procurorii au constatat și fraude cu fonduri europene 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii