Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mangalia solicită insolvența firmei Preponderent SRL, ce deține trei hectare din pădurea Comorova!

ro

11 Oct, 2023 17:00 1090 Marime text
 
 
 
  • Pădurea Comorova a apărut în urma proiectului de plantare a perdelelor forestiere de protecţie, care la începutul secolului XX se întindea de la Costineşti până la Mangalia.
  • În anul 1971, sub ordinal dictatorului Nicolae Ceaușescu, o mare parte din pădurea Comorova a fost defrișată pentru a se construi vilele de protocol, precum și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Saturn. Vilele de protocol oferă servicii turistice şi în prezent, unele fiind renovate şi oferind un confort de 3 sau 4 stele (Vila Bradul, Vila Plopul, Vilele 5,6,7 etc.). Pădurea este populată cu tapi roşii, căprioare, găinuşe şi cocoși de munte, vulpi, iepuri, ulii și alte animale.
  • Aflându-se la doar 1,5 kilometri de plaja Neptun, Pădurea Comorova este locul preferat de campare a turiştilor şi a localnicilor, oferind umbră şi răcoare în zilele excesiv de fierbinți ale verii.
 
 
Municipiul Mangalia solicită insolvența societății comerciale Preponderent SRL, firmă cu sediul în Năvodari, ce deține trei hectare de teren în pădurea Comorova!
 
Solicitarea municipiului Mangalia s-a concretizat în dosarul cu numărul unic 6931/118/2023, acesta fiind înregistrat pe rolul Secţiei a II-a civilă de la tribunalul Constanța, cu obiect „deschiderea procedurii la cererea creditorului“.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în cauză, Municipiul Mangalia are calitatea de creditor, iar SC Preponderent SRL este debitor.
 
Primul termen a fost fixat pentru data de 20 noiembrie 2023.
 
Într-un alt dosar, 20295/212/2023, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Constanţa, din data de 03 august 2023, 
 
SC Preponderent SRL a formulat o contestaţie la executare, intimat fiind Municipiul Mangalia.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 decembrie 2023.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 11 octombrie 2023, SC Preponderent SRL se ocupă de comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei, a fost fondată în iunie 2000, are sediul social pe strada Constanței, din Năvodari, județ Constanța, iar ca asociat unic și administrator apare Uțescu Petre.
 
Tot potrivit Termene.ro, Utescu Petre mai apare ca asociat în Cover Trading SRL și ca asociat si administrator în SC Paradis Star Com SRL.
 
SC Preponderent SRL are, conform Termene.ro, punct de lucru pe strada Ștefan cel Mare, din Constanța, iar pentru anul 2010 a declarat o cifră de afaceri netă de 177.860 de lei și, tot pentru 2010, un profit net de 1.993 de lei.

 


Potrivit site-ului oficial al Primăriei Mangalia, în ședința extraordinară convocată de îndată, din data de 27.01.2021, s-a pus în discuție „majorarea cu 300 % a impozitului pe teren, începând cu anul 2022 pentru terenul situat în Municipiul Mangalia, Stațiunea Neptun, parcela A288/5/1, județul Constanța, aparținând SC Preponderent SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit“, ulterior fiind postate pe site-ul primăriei din Mangalia trei anunțuri de vânzare prin licitație publică a unui bun imobil - Preponderent SRL  
 
Este vorba despre un teren intravilan, categoria de folosință pădure, situat în municipiul Mangalia, stațiunea Neptun, zona Popasul Căprioarelor, județul Constanța, în suprafață de 37639 mp, deținut în baza contractului de vânzare cumpărare din iulie 2005, autentificat la BNP David Daniela.
 
Prețul de evaluare pentru bunul imobil oferit spre vânzare (care este grevat de mai multe sarcini) este de 3499401 lei, la care se adaugă TVA, prețul de pornire a licitației este de 17497005 de lei, la care se adaugă TVA, conform anunțului de vânzare prin licitație publică nr. 30690 din 25 aprilie 2023, publicat pe site-ul oficial al Primăriei Mangalia.    
 
Scurt istoric
 
Pădurea Comorova a apărut în urma proiectului de plantare a perdelelor forestiere de protecţie, care la începutul secolului XX se întindea de la Costineşti până la Mangalia.
 
În anul 1971, sub ordinal dictatorului Nicolae Ceaușescu, o mare parte din pădurea Comorova a fost defrișată pentru a se construi vilele de protocol, precum și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Saturn. Vilele de protocol oferă servicii turistice şi în prezent, unele fiind renovate şi oferind un confort de 3 sau 4 stele (Vila Bradul, Vila Plopul, Vilele 5,6,7 etc.).
 
Pădurea este populată cu tapi roşii, căprioare, găinuşe şi cocoși de munte, vulpi, iepuri, ulii și alte animale.
 
Aflându-se la doar 1,5 kilometri de plaja Neptun, Pădurea Comorova este locul preferat de campare a turiştilor şi a localnicilor, oferind umbră şi răcoare în zilele excesiv de fierbinți ale verii.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și:
 
Inițiativa cetățenească de salvare a pădurii Comorova, pe masa judecătorilor! Primarul din Mangalia refuză s-o supună votului Consiliului Local
 
După împădurirea făcută de Regele Carol I, erau 855 de hectare. Senatorul USR Remus Negoi, un nou semnal pe tema Comorova - „Dispare jumătate din pădurea din Neptun”!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii