Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

New Gold Safe Construct SRL, din Năvodari, a intrat în faliment! Șase contracte publice cu Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța

ro

18 Jul, 2022 12:56 1594 Marime text
 

 
Tribunalul Constanța a dispus intrarea în faliment în procedura simplificată a SC New Gold Safe Construct SRL, fondată în anul 2021, cu sediul social în Năvodari. Instanța a desemnat, provizoriu, în calitate de lichidator judiciar pe CII Iacob Lorena.
 
Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 21 septembrie 2022.
 
Potrivit Confidas.ro, New Gold Safe Construct SRL (fondată în 2021) are sediul social în Năvodari, se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ și este controlată de Căluian George (asociat unic și administrator).
 
Tot potrivit Confidas.ro, compania New Gold Safe Construct SRL a încheiat 6 contracte de achiziții publice în valoare totală de 175.454,00 lei, autoritatea contractantă fiind Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța (construcții, reparații, renovare).
 
Pentru anul trecut (2021), fără niciun angajat, New Gold Safe Construct SRL a raportat o cifră de afaceri de 390.172 de lei, însă a înregistrat cheltuieli de 480.328 lei. În acest context, New Gold Safe Construct SRL a avut anul trecut o pierdere de 92.139 de lei.
 
Decizia tribunalului privind intrarea New Gold Safe Construct SRL în faliment a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 12076/15.07.2022, conform căruia „în fapt, se relevă că debitoarea se află în stare de insolvenţă întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 60 de zile“.
 
„Astfel, din activitatea desfăşurată debitoarea a realizat o perioadă profit, însă cifra de afaceri a scăzut treptat, în patrimoniul său producându-se un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de fonduri băneşti“, se mai arată în BPI.
 

Analizând cererea, judecătorul sindic a apreciat că se impune deschiderea procedurii simplificate pentru următoarele argumente: Din înscrisurile depuse la dosar rezultă că pasivul debitoarei este de 92.069 lei, iar din actele depuse de debitoare rezultă că aceasta nu deţine fonduri suficiente pentru plata creanţelor exigibile, iar sumele din conturile deschise pe numele societăţii sunt insuficiente pentru plata datoriilor exigibile şi după 60 de zile de la scadenţă, nu şi-a plătit aceste datorii faţă de creditori astfel încât, conform art. 3 pct. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, se prezumă că debitoarea este în stare de insolvenţă“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 12076/15.07.2022.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judeţul Constanţa, la judecată cu Asociaţia Eurocult, controlată de Adara Tramundana! Care a fost miza
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii