Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:03 10 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grain & More SRL solicită falimentul Construct Exclusiv Invent SRL. Date dintr-un dosar penal al DNA

ro

10 Apr, 2021 00:00 1098 Marime text
  • SC Bios Plant Distribution SRL, actuală SC Grain & More SRL, nu se află pentru prima dată în atenția magistraților. Numele firmei apare într-un dosar penal - 4496/118/2018 - instrumentat de procurorii DNA Constanța, dosar penal finalizat prin încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.
  • În august 2018, Tribunalul Constanța a decis condamnarea Rocsanei Claudia Vlădescu, administrator al Bios Plant Distribution SRL, potrivit DNA, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și instigarea la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Vineri, 9 aprilie 2021, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 2696/118/2021 , cauză în care SC Grain & More SRL, în calitate de creditor, solicită falimentul SC Construct Exclusiv Invent SRL (debitor). Până la acest moment, conform portalului instanțelor de judecată, în prezenta cauză nu a fost stabilit un pim termen de judecată.
 

Grain & More SRL, fosta Bios Plant Distribution SRL

 
Creditorul Grain & More SRL a fost înfiinţată în anul 2012 sub numele SC Bios Plant Distribution SRL, cu obiect de activitate „Comerțul cu amănuntul al florilor, plantelor, seminţelor etc, conform Monitorului Oficial nr. 3742 din 2012, având sediul în localitatea Ovidiu şi asociat unic Claudia Rocsana Vlădescu.
 
Anul următor, firma și-a schimbat sediul în localitatea Lumina, judeţul Constanţa, iar doi ani mai târziu, prin decizia nr .2 din 28 aprilie 2015,  publicată în Monitorul Oficial 4284 din acelaşi an, și-a modificat principalul obiect de activitate, respectiv, cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.
 
În anul 2015, conform Monitorului Oficial 6536, firma și-a închis punctual de lucru din localitatea Ovidiu, şi îşi mută sediul în Constanţa, pe strada Atelierelor 27/Sarmisegetuza 35, iar după tranzacţia cu SC Ameropa Grains SA, a schimbat sediul în noua proprietate achiziţionată, respectiv, localitatea Tortoman, baza Tortoman şi a deschis şi un punct de lucru în Constanţa, strada Dumitru Marinescu numărul 9C.
 
În prezent, conform datelor furnizate de ONRC, societatea are sediul în localitatea Tortoman şi un punct de lucru în Constanţa, pe strada Smaraldului, dobândit prin vânzare cumpărare în decembrie 2020.
 

Date  financiare 

 
Datele financiare ale SC Grain & More SRL fostă SC Bios Plant Distribution SRL    publicate de ONRC, sunt următoarele: anul fiscal 2018 - cifră de afaceri netă 68,604,867 lei şi un profit net de 986,111 lei, iar în 2019 cifra de afaceri netă a fost de 77,174,373 lei şi un profit net de 3,120,367 de lei.
 

Tranzacţia cu SC Ameropa Grains SA

 
Tranzacţia publicată în Monitorul Oficial numărul 1977 în anul 2016 este benefică pentru afacerile firmei SC Bios Plant Distribution SRL, actuală SC Grain & More SRL, care doar ce îşi declarase principala activitate comerţul cu cereale.
 
Mai exact , Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor SC Ameropa Grains SA a aprobat vânzarea către societatea Bios Plant Distribution  SRL( actual SC Grains & More  SRL), cu sediul în localitatea Constanţa, strada Atelierelor nr. 27/Sarmisegetuza nr. 35, a următorului activ proprietatea societătii: Baza de recepţie Tortoman, situată în localitatea Tortoman, judeţul Constanţa, având teren în suprafaţă totală de 43.999,37 metri pătraţi şi construcţiile existente pe acesta în suprafaţă totală de 6.576,78 metri pătraţi a unităţii administrativ teritoriale Tortoman, la preţul de 170.000 euro fără TVA, sub următoarea condiţie: Cumpărătorul nu va vinde/înstrăina/închiria imobilul către niciun cumpărător al Ameropa Grains - S.A. pe o perioadă de 5 ani - (potrivit Monitorului Oficial 1977/2016)

 

Despre Ameropa Grains SA

 
Ameropa Grains S.A. România este parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia. Aceasta din urmă deţine în România, atât Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş cât şi Chimpex unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa.
 

Dosar penal al DNA

 
SC Bios Plant Distribution SRL, actuală SC Grain & More SRL, nu se află pentru prima dată în atenția magistraților. Numele firmei apare într-un dosar penal 4496/118/2018 instrumentat de procurorii DNA Constanța, dosar penal finalizat prin încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.
 
Prin Hotarârea 446/2018, din 29 august 2018, Tribunalul Constanța a decis condamnarea Rocsanei Claudia Vlădescu, administrator al Bios Plant Distribution SRL, potrivit DNA, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și instigarea la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Pe scrut, din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale, Tribunalul Constanța a reținut că, în fapt, că o persoană, cu ajutorul inculpatei Rocsanei Claudia Vlădescu, „care a acționat cu intenție indirectă, și al angajaților SC Bios Plant Distribution SRL, aceștia din urmă acționând fără vinovăție, a prezentat sau folosit cu rea-credință la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, cu ocazia înregistrării și derulării proiectului F06100000021621401388/01.06.2016 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, în cadrul submăsurii 6.1 –finanțat prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în cuantum de 128.934,00 lei, respectiv din bugetul de stat în sumă de 6.786,00 lei (totalizând 135.720 lei)“.
 
Întregul acord de recunoaştere a vinovăţiei poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 

Despre SC Construct Exclusiv Invent SRL din Topraisar

 
Firma căreia asociata unică a SC Grain & More SRL îi solicită falimentul în dosarul 2696/118/2021 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, îl are ca asociat unic pe Samuel Mandache şi administrator pe Tănase Bubolia numit în aprilie 2019.
 
Construct Exclusiv Invent SRL, înfiinţată în anul 2015, are sediul în localitatea Topraisar, judeţul Constanţa, şi are ca principal obiect de activitate, lucrări de construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 

Contracte bani publici cu Primăria Cogealac

 
Primăria Cogealac a atribuit prin cumpărare directă, în luna aprilie 2017, trei contracte semnate în aceeaşi zi, având ca obiect  conducte alimentare cu apa în valoare de 124 343,10 lei, realizare conducte canalizare în valoare de 245 290 lei şi proiectare și execuție racorduri la reţea canalizare în valoare de 380.704,80 lei, valoarea totală a lucrărilor fiind de 750 327, 9 ron.
 
Primar al localităţii Cogealac era Gheorghe Alexa, care a câştigat alegerile locale în anul 2016 sub sigla PMP, dar care, anul trecut a candidat la acelaţi post de primar, din partea PNL, dar nu a avut sorţi de izbândă. Primarul comunei Cogealac este , din nou, Cati Hristu, persoană  cu un trecut controversat în ce priveşte anchetele cu eolienele.
 
Întâmplător sau nu, asociatul unic al firmei Construct Exclusiv Invent SRL, Mandache Samuel era înscris în 2017 la masa credală a SC Cris Green House SRL din Cogealac, firmă în care apărea familia actualului primar Cati Hristu.
 
De asemeni amintim că, administratorul Tănase Bubolia este născut în Cogealac, a deţinut o firmă cu sediul în Cogealac, şi în consiliul local Cogealac Vasile Bubolia este consilier local la al doilea mandat.
 
Surse documentare: Confidas, Recom, Vrăjitorul și Portalul instanțelor de judecată  
 
Citește și
 
Valorificarea vinului rămas
Falimentul fermei Nazarcea, administrată de Arhiepiscopia Tomisului, amânată pentru luna mai


Mara Investcom SRL va fi radiată din Registrul Comerţului! Firma s-a ocupat de secretariatul Spitalului Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii