Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:13 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Murfatlar România SA, în faliment. Dosarul, amânat. Pentru a 54-a oară

ro

04 Nov, 2017 00:00 2405 Marime text
Judecătorul sindic Camelia Trifanov, din Tribunalul Constanţa, a acordat un nou termen în dosarul în care magistraţii au dispus începerea procedurii falimentului faţă de SC Murfatlar Romania SA. Cauza se va afla din nou în atenţia magistraţilor pe data de 11 decembrie.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din 20 martie 2012. Până în prezent, instanţa a acordat 54 de termene. Conform portalului instanţelor de judecată, în şedinţa din data de 26 martie 2016, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de Murfatlar România SA şi a numit ca administrator judiciar pe Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Pe data de 17 iulie, Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului debitorului SC Murfatlar România SA. Decizia nu este definitivă. Tot în iulie, instanţa a respins, ca nefondate, contestaţiile la hotărârea Adunării Creditorilor debitoarei SC Murfatlar România SA din 4.05.2017 formulate de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 Bucureşti şi BRD - Group Société Générale SA.
 
„Admite excepţia decăderii creditoarei SC MAR SRL din dreptul de a-şi modifica contestaţia la hotărârea Adunării Creditorilor debitoarei SC Murfatlar România SA din 4.05.2017. Respinge această cerere de modificare a contestaţiei ca tardiv formulată. Admite contestaţiile formulate creditorii Covalciuc Ovidiu Dumitru Ciprian şi SC MAR SRL la hotărârea Adunării Creditorilor debitoarei SC Murfatlar România SA din 4.05.2017. Anulează Hotărârea Adunării Creditorilor debitoarei SC Murfatlar România SA din 4.05.2017. Constată ca au votat planul de reorganizare, categoria creanţelor garantate şi a creanţelor salariale, planul fiind respins de categoria creanţelor bugetare şi categoria creanţelor chirografare.
 
În conformitate cu prevederile art. 101, alin. 1, pct. A din Legea 85/2006, constată ca planul de reorganizare nu a fost aprobat de adunarea creditorilor. Respinge cererea formulată de creditoarea SC Compania de Supraveghere IG SRL de trecere la faliment ca lipsită de interes. Admite cererile de trecere la faliment formulate de creditorii Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa şi Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 Bucureşti. În temeiul art. 107, lit. B din Legea privind procedura insolvenţei. Dispune începerea procedurii falimentului debitorului SC Murfatlar România SA. Lichidator judiciar Fair & Full Insolvency Consulting IPURL“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, „prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 20.03.2012 debitoarea SC Murfatlar România SA a solicitat sa fie supusă dispoziţiilor Legii insolvenţei, declarându-şi totodată intenţia de reorganizare“. „În motivare, debitoarea a arătat că, în prezent, este în imposibilitate de a-şi onora obligaţiile curente cu sumele de bani disponibile, valoarea datoriilor exigibile depăşind cu mult limita prag prevăzută de Legea nr. 85/2006. S-a susţinut de către debitoare că există posibilităţi reale de redresare a situaţiei economice a societăţii, prin desfăşurarea unei activităţi comerciale de exploatare eficientă, care să conducă la stingerea întregului pasiv, într-un termen rezonabil, prin reorganizare judiciară pe bază de plan“, conform sursei mai sus citate.
 
Murfatlar România SA a fost înfiinţată în anul 2002 şi are ca activitate comercială principală comerţul cu ridicata al băuturilor şi, în secundar, printre altele, distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, fabricarea vinurilor din struguri, fabricarea cidrului şi a altor vinuri din fructe, fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare, fabricarea berii ş.a.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii