Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul City Insurance Este oficial! Iată cine ar putea fi tras la răspundere pentru cel mai mare faliment din istoria recentă a României

ro

22 Mar, 2023 00:00 4196 Marime text
  • City Insurance este controlată de Vivendi International SRL, cu 85.54 % din capitalul social. Vivendi International SRL este controlată de Solexim SARL, din Elveția.
 
Cel mai mare faliment din istoria recentă a României a primit un nou termen în instanță! Este vorba despre cazul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, liderul asigurărilor generale din România. Dosarul privind falimentul - 27011/3/2021 - a fost amânat pentru data de 3 mai 2023, pentru continuarea procedurii, a demersurilor de recuperare a creanţei, soluționarea litigiilor în care debitoarea este parte, evaluarea şi valorificarea bunurilor.
 
Între timp, CITR Filiala Cluj SPRL, lichidator judiciar al City Insurance SA, solicită atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă, conform portalului instanțelor de judecată.
 
În acest sens, pe rolul Tribunalul București a fost înregistrat dosarul 27011/3/2021/a111 cu obiect atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014), cauză în care CITR Filiala Cluj SPRL lichidator judiciar al Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA are calitatea de reclamant.
 
Asta în timp ce, de partea cealaltă, pe lista pârâților se află, conform portalului instanțelor de judecată: Dan Odobescu, Vivendi International SRL, Papanikolaou Epameinondas, Hans-Willi Schroiff, Max Walter Rossler, Cristian Pascale, Arampova Aelita, Spyridon-Stavros Mavrogalos Fotis, Woodthorpe Browne Robert, Harold Jochen Bodo, Renato Szilagyi, Barbu Mircea Buzera și Nicolae Musat.     
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen în dosar a fost fixat pentru data de 3 mai 2023.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 martie 2023, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. este controlată de Vivendi International SRL, cu 85.54 % din capitalul social, de Nicolae Mușat, cu 9.17 % din capitalul social, precum și de listă de acționari (șapte pers fizice și 51 pers juridice) cu 5.28 % din capitalul social.
 
Vivendi International SRL este controlată în prezent, conform Confidas.ro, de Solexim SARL, din Elveția.
 
De menționat că în trecut, Vivendi International SRL a fost controlată de Dan Odobescu (asociat unic), cumnatul fostului premier Adrian Năstase. 
 
Tot potrivit Confidas.ro, Societatea de Asigurare-reasigurare City Insurance S.A. a încheiat peste 1200 de contracte de achiziții publice.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Iată de ce a intrat în faliment City Insurance SA, liderul asigurărilor generale din România! (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii