Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă Finanțele Publice îl cheamă în instanță pe consilierul județean Cosmin Ciobanu, peședintele Organizației de Tineret a PSD Constanța

ro

05 Oct, 2022 00:00 2654 Marime text
 
 
  • Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 3832/02.03.2022, lichidatorul judiciar Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola a concluzionat că „starea de insolvența a Regelcos Public SRL nu i se poate imputa administratorului statutar al acesteia“.
  • Informații complete și actualizate despre procesele de insolvență și de faliment din Constanța, puteți citi accesând categoria „Insolvențe firme“.
 
Insolvența societății comerciale Regelcos Public SRL, din Constanța, merge mai departe în instanță! Firma îi are ca asociați pe Alin Ciobanu și pe Cosmin Ciobanu, cel din urmă fiind consilier județean din partea PSD, dar și președintele Organizației Județene de Tineret Constanța a PSD.
 
Noul termen a fost fixat pentru săptămâna viitoare.
 
De menționat că luni, 3 octombrie 2022, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4940/118/2021/a4, cauză în care Direcție Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța solicită ca atât Ciobanu Alin, cât și Cosmin Ciobanu să fie trași la răspundere pentru situția financiară în care a ajuns Regelcos Public SRL.
 
Și asta deși, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 3832/02.03.2022, lichidatorul judiciar Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola a concluzionat că „starea de insolvența a Regelcos Public SRL nu i se poate imputa administratorului statutar al acesteia“.
 
„Potrivt analizei economico-financiara efectuată de către administratorul judiciar în baza informațiilor financiarcontabile ale debitoarei, se poate observa faptul că starea de insolvența a Regelcos Public SRL nu i se poate imputa administratorului statutar al acesteia, motivele fiind prezentate în capitolul 2 al prezentului raport. Totodată, concluzionăm, raportat la documentele contabile pe care le-am analizat, că nu sunt aplicabile dispozițiile art. 169 din Legea 85/2014“, se mai arată în raport.

Contactat telefonic, Cosmin Ciobanu nu a dorit să facă declarații pe marginea dosarului.
 
Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor
 
Potrivit datelor oficiale, Regelcos Public SRL a fost fondată în baza cererii nr. 579737 din data 02.11.2012, de Cosmin Ciobanu și de Alin Ciobanu.
 
Regelcos Public SRL se ocupă de baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor și îi are ca asociați, așa cum precizam și mai sus, pe Ciobanu Cosmin, care în trecut a figurat în Regelcos SRL, radiată în prezent, și pe Ciobanu Alin, care apare în Regal Fresh Food SRL, și a apărut în trecut în Regelcos SRL – radiată.

Pentru anul 2018, cu 61 de angajați, Regelcos Public SRL a declarat o cifră de afaceri de 6.425.783 lei, cheltuieli de 6.075.376 de lei și un profit net de 367.413 de lei.
 
Regelcos Public a intrat în insolvență în iulie 2021.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 11899/07.07.2021, prin cererea înregistrată pe rolul acestei instanțe, debitoarea Regelcos Public SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvență, înregistrând datorii certe, lichide și exigibile în valoare de 1.035.729 lei, a căror scadență a depășit termenul
de 30 de zile.
 
Totodată, Regelcos Public SRL a solicitat numirea în calitate de lichidator judiciar a practicianului în insolvență Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola.
 
Tribunalul Constanța a reținut că Regelcos Public SRL se află în stare de insolvență vădită, înregistrând debite în valoare totală de 1.035.729 lei, fiind îndeplinită astfel valoarea prag (cuantumul minim al creanței/debitului) de 40.000 lei prevăzută de art. 5 pct. 72 din Legea nr. 85/2014, debitele fiind scadente, debitorului conformându-se obligației prevăzute de dispozițiile art. 38 alin. 2 lit. d și art. 65 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 de a formula prezenta cerere în
vederea declanșării procedurii insolvenței.
 
Regelcos Public SRL - prin declarație expresă - și-a arătat intenția de a intra în procedura simplificata a falimentului.
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4312/09.03.2022, creanțele firmei sunt de 981.292,2 de lei, iar creditorii sunt: Finanțele Publice Constanța, SPIT Constanța, First Bank SA, Engie Romania SA, Enel Energie SA, Dabo International SRL, Dabo Exclusive SRL, August Foods SRL.
 
Cauzele ce au dus la apariția stării de insolvență a Regelcos Public SRL
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 3832/02.03.2022 a fost publicat Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor ce au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei Regelcos Public SRL.  
 
Conform sursei citate, potrivit încheierii nr. 390/01.07.2021, pronunțată de către judecătorul sindic în dosarul nr. 4940/118/2021, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a Civilă, s-a dispus deschiderea procedurii de insolveță în formă simplificată împotriva debitoarei Regelcos Public SRL, și numirea în calitate de lichidator judiciar al debitoarei a Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola.
 
„După comunicarea încheierii mai sus amintite, lichidatorul judiciar a notificat atât societatea debitoare cât și administratorul statutar al acesteia, la adresele la care figurează înregistrați în baza de date a Oficiului Registrului Comertului, respectiv S.P.C.L.E.P. Constanța, în vederea efectuării mențiunii corespunzătoare, solicitându-le totodată, în temeiul art. 74 din Legea 85/2014, să pună la dispoziția sa actele contabile necesare întocmirii prezentului raport. Menționăm faptul că aceștia au dat curs solicitării noastre“, conform BPI.
 
Potrivit certificatului constatator, Regelcos Public SRL funcționează din anul 2012 și are ca obiect principal de activitate: „Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.
 
Asociați în cadrul societății debitoare sunt: Ciobanu Alin, cetățean român, în calitate de asociat, cu un procent din beneficii și pierderi de 50% și Ciobanu Cosmin cetățean român, în calitate de asociat, cu un procent din beneficii și pierderi de 50%.
 
Conform BPI, la începutul perioadei de raportare valoarea activelor imobilizate era de 604.044 lei, diminuându-se considerabil pe parcursul perioadei analizate, ajungând în anul 2020 la valoarea de 406.953 lei, depreciindu-se până la valoarea de aproximativ 110.000 lei la data deschiderii procedurii de insolvență.
 
Pe parcursul perioade analizate trendul a fost unul oscilant, valoarea totală la finele anului 2020 fiind de 1.263.682 lei, față de 3.804.791 lei în anul anterior.
 
„În ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri a debitoarei, pe parcursul perioadei analizate, putem observa faptul că aceasta a avut un trend oscilant, însă valoarea acesteia s-a diminuat considerabil în anul 2020, ajungând să însumeze doar 3.671.362 comparativ cu 8.101.960 în anul 2019.  Totodată, și nivelul cheltuielilor totale efectuate de către societate pentru buna desfașurare a activității a păstrat aceleași tendințe, diminuându-se la sfărșitul perioade de raportare la valoarea de 3.669.318 lei.  Menținând acest trend al veniturilor și cheltuielilor, debitoarea s-a bucurat, la sfârșitul perioadei analizate, de profit, acest trend fiind menținut pe toată perioada de funcționare“, potrivit BPI.
 
Pe tot parcursul perioadei analizate societatea a reușit să dimiueze datoriile, dar anul 2021 a adus multe restricții în domeniul Horeca cauzate de situația pandemica la nivel mondial și astfel debitoarei si-a încetat activitatea, fiind în imposibilitatea de achita datoriile scadente din anul respectiv, astfel ajungând în situația de a solicita instanței deschiderea procedurii de insolvență în formă generală.
 
Având în vedere situația de fapt expusă, lichidatorul judiciar apreciază că principalele cauze care au determinat apariția stării de insolvență a debitoarei sunt:
 
Cauze specifice în activitatea curentă a debitoarei:
 
-Scăderea vânzărilor, a cifrei de afaceri și a rentabilității activității firmei raportat la contextual actual de pandemie generate de apariția virusului Covid-19 și a masurilor impuse de autorități privind inchiderea unităților din domeniul
Horeca.
 
Încasarea creanțelor cu mare dificultate.
 
Grave probleme de lichiditate generate de incapacitatea societății de a face față, la termen, plății datoriilor scadente prin prisma transformării activelor circulante în disponibilități.
 
Insuficiența activității de exploatare în a genera excedent din exploatare suficient pentru asigurarea desfășurării activității întreprinderii în condiții de independență financiară.
 
Piața concurețială ridicată din zona Portului Constanța, zona Capitol din orașul Constanța.
 
Tehnologia de desfacere avansată a concureței ceea ce ii face pe clienți să prefere serviciile lor în detrimentul celor oferite de debitoare.
 
Practicarea, de către unele societăți din domeniu, a unor prețuri mult mai scăzute decât cele ale debitoarei pentru a înlătura concurența.
 
Concluzii:
 
„Potrivt analizei economico-financiara efectuată de către administratorul judiciar în baza informațiilor financiarcontabile ale debitoarei, se poate observa faptul că starea de insolvența a Regelcos Public SRL nu i se poate imputa administratorului statutar al acesteia, motivele fiind prezentate în capitolul 2 al prezentului raport. Totodată, concluzionăm, raportat la documentele contabile pe care le-am analizat, că nu sunt aplicabile dispozițiile art. 169 din Legea 85/2014“, se mai arată în raport.
 
Lichidatorul judiciar nu poate indica persoanele cărora li s-ar putea imputa starea de insolvență a societății debitoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Consilierul județean Cosmin Ciobanu este noul președinte al TSD Constanța
 
Este oficial!
Firma însărcinată cu paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța a intrat în faliment!

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii