Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României 20 de ani de activitate a Consiliului de Export

ro

01 Apr, 2024 12:44 311 Marime text
01.04.2024
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
20 de ani de activitate a Consiliului de Export
Reprezentanți ai Guvernului și membri ai comunității de afaceri au participat astăzi, la Palatul Victoria, la un eveniment dedicat marcării a 20 de ani de activitate a Consiliului de Export al României.
„Putem afirma că atât antreprenorul, cât și capitalul român s-au maturizat în ultimii ani și efectul poate fi observat și în echilibrarea balanței comerciale și  reducerea, anului trecut, a deficitului comercial cu peste 5 miliarde de euro comparativ cu anul 2022, adică peste 15,1%”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea, prezent la eveniment.
Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Alexandru – Mihai Ghigiu, i-a felicitat pe membrii Consiliului de export pentru cei 20 de ani de activitate și a afirmat că modul de lucru al Consiliului de export reprezintă un model de colaborare între instituțiile publice și cele private. „Trăim într-o perioadă în care ne este clar că nu putem rezolva singuri problema deficitului comercial, nici noi, instituțiile statului, nici sectorul privat. Situația actuală, atât de complexă, ne obligă să lucrăm împreună și vă asigur de toată deschiderea guvernamentală în găsirea celor mai bune soluții”, a spus acesta.
Mihnea Drumea, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, a subliniat, la rândul său, responsabilitatea ce revine Executivului în sprijinirea exporturilor și necesitatea de a gestiona, împreună cu sectorul privat, politicile de promovare pe piețele internaționale și găsirea de piețe noi.
Consiliul de export este o structura organizatorica la nivel național, cu caracter public-privat, fără personalitate juridică, care a fost înființată în anul 2004.
 
 
 
Contact:
Biroul de presă al Guvernului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii