Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2011 - anul implicarii civice in activitati de voluntariat

ro

06 Feb, 2011 18:13 2531 Marime text
Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu Constanta a fost invitat sa participe, la sfarsitul acestei saptamani, la Conferinta nationala „Anul european al voluntariatului 2011".

Evenimentul, organizat la Bucuresti, si-a propus sa reuneasca organizatiile de voluntari din toata tara, avand ca scop cresterea implicarii civice in randul populatiei.

„Intalnirea de la Bucuresti a pus fata in fata organizatiile de voluntari si autoritatile centrale, cele care trebuie sa sprijine voluntariatul in Romania. S-a lucrat pe grupuri de lucru si s-au impartasit experiente comune. Noi, la nivel de judetul Constanta, dorim ca in anul 2011 sa atragem cat mai multi voluntari in activitatile noaste. Avem un program ambitios, si cu seriozitatea de care am dat dovada, il vom duce la capat" a precizat Liana Naum, presedintele Corpului Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu .

Comisia Europeana a propus anul 2011 ca fiind Anul european al voluntariatului. Un studiu Eurobarometru din mai 2010 a relevat faptul ca 3 din 10 europeni sustin ca sunt implicati in mod activ ca voluntari. Exista multe definitii si traditii diferite privind activitatea de voluntariat. Elementul comun al acestor activitati consta in faptul ca indiferent de locul unde se aduna oamenii pentru a se ajuta unii pe altii si pentru a-i sprijini pe cei aflati in dificultate, de acest lucru beneficiaza atat societatea in ansamblu, cat si voluntarii.

Birou comunicare

Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii