Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:15 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste două tone de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

27 Apr, 2015 09:23 651 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autovehicul, cantitatea de 2.204,4 kilograme peşte din specii diferite fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 25.04.2015, în jurul orei 23.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în Bucureşti, condus de cetăţeanul român F.N., în vârstă de 50 de ani.
Conducătorul auto a declarat poliţiştilor de frontieră că transportă, în compartimentele autovehiculului destinat transportului de peşte, diferite cantităţi de puiet din specia crap.
În urma controlului, în primele trei compartimente au fost descoperite cantităţi de peşte din specia specificată conform declaraţiei şi documentelor justificative prezentate, iar în celelalte trei compartimente au fost identificate 1.687,4 kilograme peşte din specia somn, 510 kilograme peşte din specia crap de dimensiune mare şi 7 kilograme peşte specia şalău.
Pentru cele 2.204,4 kilograme de peşte conducătorul auto nu poseda documente de provenienţă şi transport, astfel încât întreaga cantitate de peşte i-a fost ridicată în vederea confiscării în vederea continuării cercetărilor şi lăsată în custodie unei societăţi comerciale din oraşul Hârşova.
La finalizarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră vor lua măsurile legale ce se impun în privinţa cantităţii de 2.204,4 kilograme peşte, iar în cauză au întocmit  lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii