Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:37 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mingi susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie nedeclarată, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

02 Apr, 2015 09:55 451 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Mingi susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie nedeclarată, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.100 mingi de fotbal susceptibile a fi contrafăcute şi 2.952 de articole veselă de bucătărie, cu o valoare totală de aproximativ 70.000 lei.
 
• În data de 01.04.2015, în intervalul orar 12.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 1.100 de de mingi cu însemnele unei cunoscute echipe de fotbal, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 55.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 13.00 – 16.00, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea pe adresa unei socităţi comerciale din Bucureşti, 2.952 de articole veselă de bucătărie (farfurii din ceramică fină), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 15.000 lei.
Întreaga cantitate de marfă, atât cea susceptibilă a fi contafăcută, cât şi cea nedeclarată, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez, cu vârsta de 33 ani, respectiv un cetăţean român de 27 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii