Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:07 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă de aproximativ 10.000.000 lei susceptibilă a fi contrafăcută, depistată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

13 Mar, 2013 12:22 632 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


ŞTIRE
13.03.2013


Marfă de aproximativ 10.000.000 lei susceptibilă a fi contrafăcută, depistată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în P.T.F. Constanţa Sud Agigea


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit echipe comune de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind, de la începutul anului 2013, în diverse containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, peste 100.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 9.573.100 lei dacă ar fi originale.
Marfa descoperită reprezintă în cea mai mare parte articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării pentru copii şi articole de uz casnic.
De la începutul anului 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat 18 infracţiuni pe linia „punerii în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, lucrările penale fiind întocmite după controlul amănunţit al diverselor containere sosite în P.P.F. Constanţa Sud Agigea.
Containerele verificate la rampa existentă în Portul Constanţa Sud Agigea au fost selectate în baza analizei de risc a lucrătorilor Gărzii de Coastă, acestea sosind la bordul navelor comerciale din direcţia China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi judeţul Ilfov.
În urma controlului fizic, efectuat de echipe comune formate din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite 103.528 bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de 9.573.100 lei dacă ar fi originale.
Marfa, reprezentată în special de articole de încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării pentru copii şi uz casnic, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale administratorilor societăţilor comerciale pe adresa cărora au sosit bunurile contrafăcute, în mare parte cetăţeni chinezi şi români, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.


Cazuri semnificative


● În data de 25.02.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În cele două containere au fost descoperite 6.640 articole reprezentând veselă de bucătărie, mingi de fotbal, veioze şi jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 1.044.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa din cele două containere, inscripţionată cu însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean sirian în vârstă de 47 ani, respectiv o persoană de sex feminin de 26 ani din R. Moldova, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


● În data de 28.02.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 46.755 articole reprezentând jucării pentru copii şi articole de papetărie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 41 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


● În data de 06.03.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 5.900 brăţări şi 1.600 seturi cu jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 49 ani cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii