Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă prezentă la exerciţiul „Black Sea Hawk 2013”

ro

04 Jul, 2013 11:54 1006 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

ŞTIRE
04.07.2013

Garda de Coastă, prezentă la exerciţiul „Black Sea Hawk 2013”

În perioada 01 – 04.07.2013, în apropierea localităţii Burgas din R. Bulgaria, s-a desfăşurat exerciţiul anual „Black Sea Hawk 2013”, la care au participat nave ale Autorităţilor de Frontieră / Gardă de Coastă din statele riverane Mării Negre.
Garda de Coastă din România a fost reprezentată de ambarcaţiunea MAI 2111 (proiect Shaldag) din cadrul Grupului de Nave Constanţa.
Scenariul exerciţiului a inclus o aplicaţie practică, în care autorităţilor de frontieră din statele riverane Mării Negre li s-a emis o alertă pentru a interveni în comun la interceptarea şi reţinerea unei nave suspecte, care transporta substanţe periculoase.
Misiunea ambarcaţiunilor implicate în exerciţiu a fost apreciată de organizatori, care au adus mulţumiri tuturor ţărilor participante.
În luna iunie a fost programată, în aceeaşi localitate din R. Bulgaria, întrunirea Grupului de Lucru al Autorităţilor de Frontieră / Gardă de Coastă din statele riverane Mării Negre, care a pregătit ultimele detalii ale exerciţiului anual „Black Sea Hawk”, una dintre temele dezbătute fiind dezvoltarea schimbului de informaţii şi analiza situaţiei operaţionale în cadrul forumului de cooperare la Marea Neagră.
Precedentul exerciţiu „Black Sea Hawk” s-a desfăşurat în anul 2012, în Turcia.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii