Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:50 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ford Transit căutat în Bosnia-Herţegovina, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

ro

29 May, 2015 10:37 473 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ford Transit căutat în Bosnia-Herţegovina, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autovehicul marca Ford Transit care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Bosnia-Herţegovina, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară cu scopul de a-l înmatricula în R. Bulgaria.
 
În data de 28.04.2015, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.A. NICUŞOR, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autovehicul marca Ford Transit cu numere de Italia.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că autovehiculul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din Bosnia-Herţegovina, din anul 1997.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Brăila, a declarat că a achiziţionat autovehiculul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat şi intenţiona să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autovehiculul, evaluat la aproximativ 25.000 de lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
Transport de 90 kilograme de peşte impropriu consumului, interceptat de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta cantitatea de 90 kilograme peşte, cu un autoturism care nu deţine aviz fitosanitar.
 
În data de 28.05.2015, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Constanţa, a oprit pentru control un autoturism marca Renault Espace înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român P. GHEORGHE, în vârstă de 47 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 90 kilograme peşte din specia şprot, încărcată în trei butoaie de plastic.
Verificările au stabilit că pentru autoturismul în cauză conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu deţine aviz fitosanitar pentru transport peşte.
Poliţiştii de frontieră au întocmit adresă către Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care a constatat că întrega cantitate de peşte din autoturism este improprie consumului, astfel încât a fost ridicată şi predată spre a fi distrusă unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii