Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi pescari rătăciţi pe Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

28 Mar, 2014 10:56 1510 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 
   


                                           BULETIN INFORMATIV
28.03.2014
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Doi pescari rătăciţi pe Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să intervină pe Marea Neagră, la aproximativ 2 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, pentru recuperarea a doi pescari, care se rătăciseră din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă densă).
 
În data de 28.03.2014, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi telefonic de un reprezentant al I.S.U. Tulcea, pentru a interveni pe Marea Neagră, în vederea recuperării a două persoane de sex masculin aflate într-o barcă pescărească, care anunţaseră prin S.N.U.A.U. 112 că, din cauza ceţii dense, nu se mai pot orienta pentru a reveni la mal.
Imediat, o ambarcaţiune rapidă model Shaldag din cadrul Grupului de Nave Sulina a pornit în misiunea de salvare, reuşind să identifice ambarcaţiunea la aproximativ 2 mile marine travers de canalul Sfântu Gheorghe.
Cei doi bărbaţi, cu vârste de 37 respectiv 56 ani, domiciliaţi în localitatea Sfântu Gheorghe, au fost preluaţi de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă şi transportaţi în siguranţă în portul Sulina.
Cele două persoane nu au necesitat asistenţă medicală.
Acţiunea de salvare şi căutare pe mare a fost coordonată de poliţişti de frontieră din cadrul S.C.O.M.A.R.
                                        Imagini video www.politiadefrontiera.ro
 
 
Mercedes cu certificat de înmatriculare fals, condus de un tânăr fără permis
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F.  Băneasa un cetăţean român care conducea un autoturism marca Mercedes C 200 fără a poseda permis de conducere şi care a prezentat la controlul specific un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 27.03.2014, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Mercedes C 200, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român C.A., în vârstă de 24 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră îl cercetează pe bărbatul domiciliat în municipiul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 323, respectiv art. 335, alin. 1 din Codul Penal,
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii