Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coasta 04.11.2015

ro

04 Nov, 2015 13:32 529 Marime text
Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială din municipiul Bucureşti, 2.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei, dacă ar fi originale.
 
În data de 03.11.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este o femeie în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 2.000 de jucării (căluţi şi maşinuţe din plastic), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 100.000 lei dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii