Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:00 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Garda de Coastă 30 Octombrie 2015

ro

30 Oct, 2015 12:20 601 Marime text
Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială din municipiul Craiova, 534 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 60.000 lei, dacă ar fi originale.
 
În data de 29.10.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau mărfuri diverse pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Craiova.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetaţean român, în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în municipiul Craiova.
În urma controlului, au fost descoperite 534 de jucării (păpuşi şi maşinuţe mecanice din plastic), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 60.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii