Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 31.01.2013

ro

31 Jan, 2013 11:48 1065 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
31.01.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Peste 200 kilograme de peşte confiscate în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, 208 kilograme de peşte din specii diferite fără documente justificative.
În data de 30.01.2013, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Crişan, o ambarcaţiune în care se aflau A.C.M. de 33 ani şi V.D. de 34 ani.
În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 208 kilograme peşte din specii diferite pentru care cele două persoane, domiciliate în oraşul Sulina, nu au putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 2.500 lei, pe care ulterior au predat-o spe valorificare unei societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale.
Ambarcaţiunea în cauză, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de transport a peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Marfă nedeclarată, reţinută în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China articole de lenjerie şi ceasuri de mână care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
În data de 30.01.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 1.197 colete, conţinând 2.400 articole de lenjerie intimă şi 350 bucăţi ceasuri de mână, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 25.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean libanez, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

600 de ţigarete netimbrate, confiscate în Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care oferea spre comercializare 600 de ţigarete netimbrate fără documente de provenienţă.
În data de 30.01.2013, în intervalul orar 12.00 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat pe linia combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun în zona de competenţă.
Astfel, într-o zonă aglomerată din municipiul Constanţa a fost identificat cetăţeanul român S.D., în vârstă de 29 ani, care oferea spre comercializare 600 ţigarete netimbrate fără documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 300 lei, şi au aplicat bărbatului, domiciliat în municipiul Constanţa, o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.



Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii