Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 25.02.2013

ro

25 Feb, 2013 11:20 1285 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
25.02.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

BMW cu certificat de înmatriculare fals, depistat în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un autoturism marca BMW 318 D al cărui certificat de înmatriculare era fals.
În data de 24.02.2013. în jurul orei 13.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român N.R.C. în vârstă de 24 ani, cu un autoturism marca BMW 318 D, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals.
Poliţiştii de frontieră cercetează persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcut,e în valoare de aproximativ 200.000 lei dacă ar fi originale.
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În cele două containere au fost descoperite 3.148 articole reprezentând jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 199.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa din cele două containere a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Plase de pescuit în lungime de 1.500 metri confiscate în Delta Dunării
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, 30 de plase de pescuit  în lungime de 1.500 metri.
În data de 23.02.2013, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat pe lacul Dranov, unde au verificat o ambarcaţiune în care se aflau cetăţenii români S.F. de 27 ani şi I.I. de 23 ani.
Lucrătorii Gărzii de Coastă au observat că cei doi tineri au încercat să scape de patru pachete voluminoase pe care le transportau, aruncându-le în apă înainte de efectuarea controlului.
Verificările au stabilit faptul că în cele patru pachete se aflau 12 setci tip monofilament şi 18 plase din aţă, pentru care cei doi bărbaţi nu deţineau documente justificative.
Plasele de pescuit în lungime de 1.500 metri şi ambarcaţiunea evaluată la 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea plaselor monofilament” şi „deţinere şi folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”,  fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Şofer cu permis de conducere fals

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism cu un permis de conducere fals.
În data de 22.02.2013, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, condus de cetăţeanul român P.A. în vârstă de 31 ani.
Bărbatul a prezentat la control în permis de conducere cu însemnele statului italian, care s-a dovedit a fi fals.
Verificările au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Şoferul, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat că a obţinut permisul auto în Italia, de la un cetăţean albanez, căruia i-a plătit suma de 1.200 euro.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 291 Cod Penal, respectiv art. 86 din O.U.G. 195/2002.



Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii