Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 21.03.2012

ro

21 Mar, 2012 17:12 1228 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA


                                           BULETIN INFORMATIV
21.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Trei autoturisme furate depistate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei autoturisme care figurau ca furate din ţări ale Uniunii Europene.
Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 20.03.2012 pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate ocazie cu care au identificat trei autoturisme care figurau ca fiind furate.
Astfel, în municipiul Constanţa au fost identificate în trafic două autoturisme care figurau ca fiind furate din Italia şi Spania.
În primul caz a fost verificat un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia şi condus de I.G. de 25 ani domiciliat, în municipiul Medgidia, care figura ca furat din data de 27.06.2007, iar în al doilea un autoturism marca Ford Focus, condus de C.I. de 23 ani, domiciliat în oraşul Babadag, care figura ca furat din Spania din data de 03.06.2010.
Pe raza localităţii Negru Vodă din judeţul Constanţa a fost verificat în trafic un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Austria, condus de cetăţeanul român G.J. de 27 ani, domiciliat în judeţul Harghita.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figura ca furat din Austria din data de 01.07.2008.
 Cele trei autoturisme, în valoare de 7.000 de euro, 9.000 de euro şi 5.000 de euro au fost ridicate în vederea indisponibilizării.
Pe numele celor trei şoferi au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt şi tăinuire, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal, respectiv art. 221 Cod Penal.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de Codul Penal.
În data de 20.03.2012 a fost verificat în trafic un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de D.M. de 24 ani, domiciliat în localitatea Cogealac.
Şoferul a prezentat documentele de înmatriculare ale autoturismului şi  asigurarea tip verde care prezentau indicii de falsificare.
 Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Aproximativ 2 tone de fructe şi legume transportate fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară 1.808 kilograme de fructe şi legume fără a deţine documente de provenienţă.


Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 20.03.2012, în jurul orei 10.00, în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă, ocazie cu care au verificat în trafic o autoutilitară marca Peugeot, înmatriculată în R. Bulgaria şi condusă de T.R. de 28 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
S-a constatat că în autovehicul se aflau 1.700 kilograme mere, 64 kilograme spanac şi 44 kilograme ciuperci, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.
Persoana în cauză a declarat faptul că a achiziţionat marfa de la un centru comercial din Bucureşti cu scopul de o valorifica pe pieţele din Constanţa.
Întreaga cantitate de fructe şi legume, în valoare de 1.984 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei confrom Legii 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii