Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 18.05.2012

ro

18 May, 2012 14:40 1363 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

 


                                           BULETIN INFORMATIV
18.05.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Sute de genţi de damă susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul controlat în data de 17.05.2012, în jurul orei 15.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în municipiul Bucureşti şi era încărcat cu 470 genţi de damă, reprezentând o marcă cunoscută, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 175.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionariului vamal.
Pe numele administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni chinezi, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.
 
Peşte transportat fără documente legale şi pescuit electric pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat 4 cetăţeni români care transportau cantităţi de peşte fără documente legale, respectiv care pescuiau pe fluviul Dunărea cu un dispozitiv electric artizanal şi două plase interzise de lege.
În data de 17.05.2012, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră au acţionat pe comunicaţia Malcoci – Tulcea, unde au verificat în trafic un autoturism marca Volkswagen în care se aflau P.M. de 40 ani, domiciliat în mun. Tulcea şi C.C. de 35 ani, domiciliat în localitatea Murighiol.
În urma controlului a fost descoperită în interiorul autoturismului cantitatea de 31 kilograme peşte din speciile crap, ştiucă, somn, lin şi caras pentru care nu a putut fi prezentat documentul de transport.
Întreaga cantitate de peşte, în valoare de aproximativ 158 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
În aceeaşi zi, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă au fost identificaţi B.M. de 28 ani, domiciliat în localitatea Dunărea şi M.I. de 52 ani, domiciliat în localitatea Seimeni, care pescuiau pe fluviul Dunărea cu două plase din aţă şi un dispozitiv electric artizanal format dintr-un acumulator de 12 V.
Cele două persoane deţineau şi cantitatea de 6 kilograme peşte, care le-a fost ridicată în vederea confiscării şi ulterior predată unei societăţi de profil, iar plasele şi acumulatorul electric au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Pe numele celor patru persoane au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „procurare şi transport a peştelui fără documente de provenienţă”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „pescuit electric”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 şi art. 65 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Aproximativ 1,5 tone de legume şi fructe transportate fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism aproximativ 1.500 de kilograme de legume şi fructe fără a deţine documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 17.05.2012, în jurul orei 13.30, în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă, ocazie cu care au verificat în trafic un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Constanţa şi condus de D.I. de 37 ani.
S-a constatat că în autovehicul se aflau 1.457 kilograme de legume şi fructe pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.
Întreaga cantitate de legume şi fructe, evaluată la aproximativ 532 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, lit.c din Legea 12/1990 republicată.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii