Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 17.06.2013

ro

17 Jun, 2013 10:46 860 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


BULETIN INFORMATIV
17.06.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Urmărit internaţional, reţinut în P.T.F. Negru Vodă


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Danemarca, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.
În data de 16.06.2013, în jurul orei 08.45, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români, cu un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului specific a reieşit faptul că pentru cetăţeanul român S.I.N., în vârstă de 40 de ani, baza de date semnala un mandat european de arestare în vederea extrădării, emis de autorităţile din Danemarca, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră, declarând faptul că intenţiona să participe la o înmormântare pe teritoriul R. Bulgaria.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul I.P.J. Constanţa, conform procedurilor legale.


Şapte plase de pescuit tip comercial confiscate


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care pescuiau, din două ambarcaţiuni, cu şapte plase de pescuit tip comercial, fără documente justificative.
● În data de 15.06.2013, în jurul orei 17.35, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă i-au identificat pe L.T. de 30 ani şi M.L. de 64 ani, care pescuiau, dintr-o ambarcaţiune, cu patru plase din aţă, în lungime de aproximativ 120 metri, fără documente legale.
● În data de 16.06.2013, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, în zona de comptenţă, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român H.A., în vârstă de 43 ani.
Asupra bărbatului, domiciliat în judeţul Tulcea, au fost găsite trei setci tip avă din aţă, în lungime de 60 metri, pentru care nu poseda licenţă de pescuit comercial.


Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele şapte plase de pescuit, conform procedurilor legale, iar pe numele persoanelor în cauză au deschis dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/ licenţei de pescuit” şi „deţinere de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit tip comercial fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


Proiectil descoperit la Sulina


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost alertaţi de un localnic din oraşul Sulina, care a descoperit în curtea casei sale un proiectil, luând măsuri de izolare a locului până la sosirea reprezentanţilor I.S.U. Tulcea, conform procedurilor legale.
În data de 16.06.2013, în jurul orei 11.30, un localnic din oraşul Sulina a alertat o patrulă a S.P.F. Sulina, aflată în exercitarea misiunilor specifice în zona de competenţă, despre descoperirea unui proiectil în gospodăria proprie.
Poliţiştii de frontieră au securizat imediat zona indicată şi au anunţat I.S.U. Tulcea, care a trimis un echipaj pentru ridicarea proiectilului în lungime de aproximativ 50 de centimetri.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii