Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 14.03.2013

ro

14 Mar, 2013 12:36 1395 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
14.03.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Plase de pescuit în lungime de 1.300 metri şi aproximativ 100 kilograme de peşte confiscate în Delta Dunării


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care deţineau plase monofilament, respectiv desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.
Au fost confiscate 30 de plase de pescuit în lungime de 1.315 metri şi 94,5 kilograme peşte din specii diferite.
● În data de 13.03.2013, în jurul orei 02.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona localităţii Baia unde l-au identificat pe B.G. de 23 ani, care deţinea patru plase tip monofilament, două plase din aţă şi cantitatea de 32 kilograme peşte.
● În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră tulceni au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor, condusă de O.F. de 34 ani.
În ambarcaţiune au fost descoperite 18 plase de pescuit tip monofilament şi cantitatea de 51 kilograme de peşte.
● În jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea i-au surprins pe M.E. de 38 ani şi M.F. de 20 ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu şase plase din aţă, având capturată cantitatea de 11,5 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.315 metri, iar cantitatea de 94,5 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cele patru persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „deţinerea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


Două autoturisme cu certificate de inspecţie tehnică false, descoperite în P.T.F. Negru Vodă


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă două autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, conduse de cetăţeni români, ale căror certificate de inspecţie tehnică erau false.
● În data de 13.03.2013, în jurul orei 08.35, la P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român P.E.A., în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism marca BMW model 725, înmatriculat în R. Bulgaria.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 14.45, în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat un alt cetăţean român, G.F. în vârstă de 37 ani, care conducea un autoturism marca Opel Tigra, înmatriculat în R. Bulgaria.
Verificările au stabilit faptul că certificatele de inspecţie tehnică ale autoturismelor în cauză sunt false.
Cei doi conducători auto, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că au achiziţionat autoturismele de la diverşi cetăţeni bulgari fără a cunoaşte că documentele erau false.
Bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.


Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 400.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 12.03.2013, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În container au fost descoperite 4.968 seturi cu jucării pentru copii (titireze din plastic), cu o valoare de aproximativ 400.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa din container, inscripţionată cu însemnele unei mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 37 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


800 litri de motorină transportaţi fără documente legale


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 800 litri motorină fără documente legale.
În data de 12.03.2013, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în portul Isaccea, o autoutilitară marca Nissan, condusă de cetăţeanul român C.C., în vârstă de 28 ani.
În autoutilitară au fost găsiţi 41 de recipienţi din plastic încărcaţi cu motorină, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Cantitatea de 800 litri motorină, evaluată la 4.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Conducătorului auto, domiciliat în judeţul Tulcea, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 221 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă


Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii