Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:17 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 13.03.2013

ro

13 Mar, 2013 11:18 623 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
13.03.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Jucării şi abţibilduri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China jucării pentru copii şi abţibilduri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 57.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 12.03.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.
În cele două containere au fost descoperite 370 articole reprezentând jucării pentru copii (maşinuţe din plastic), respectiv 1.992 abţibilduri, cu o valoare de aproximativ 57.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa din cele două containere, inscripţionată cu însemnele unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români şi unul sirian, domiciliaţi în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Transport de peşte fără documente legale
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, 50 kilograme de peşte congelat fără documente legale.
În data de 12.03.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau D.A. de 50 ani, U.S. de 60 ani şi D.F.C. de 20 ani.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 50 kilograme peşte din specia caras, în stare de congelare, pentru care cei trei bărbaţi nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Buzău, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de transport al peşteleui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

La volanul unui autoturism cu autorizaţia de circulaţie expirată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Opel Astra Caravan cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
În data de 11.03.2013, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra Caravan condus de cetăţeanul român C.G.C., în vârstă de 31 ani.
Verificările au stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată din data de 27.02.2013.
Bărbatul, domiciliat în municipiul Tulcea, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, pct. 1 din O.U.G. 195/2002

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii