Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 13.03.2012

ro

13 Mar, 2012 16:38 643 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
13.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Încălţăminte contrafăcută la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul controlat în data de 12.03.2012, ora 15.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în municipiul Chişinău şi era încărcat cu 2.370 de perechi de papuci din plastic, în valoare aproximativă de 200.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.
Pe numele administratorului societăţii comerciale cu sediul în R. Moldova  a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Ţigarete confiscate la Năvodari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 920 de ţigarete de provenienţă duty-free care erau oferite spre comercializare de un cetăţean român.
Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 12.03.2012, în jurul orei 10.00, pe raza oraşului Năvodari ocazie cu care l-au depistat pe D.F. de 35 ani, care deţinea 920 de ţigarete netimbrate de provenienţă duty-free.
Cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor şi a declarat că intenţiona să le comercializeze.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 460 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională de 1.000 lei, conform pct. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.
În data de 12.03.2012, în jurul orei 11.00, a fost verificat în trafic, în zona de competenţă a P.T.F. Capu Midia, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania, condus de M.C. de 32 ani, domiciliat în oraşul Năvodari, care avea numerele de înmatriculare expirate.
În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, pe comunicaţia Deleni – Pieteni a fost oprit pentru control un autoturism marca Opel, înmatriculat în Austria, condus de R.I. de 21 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care era radiat din circulaţie din data  de 04.01.2012.
În urma verificărilor a rezultat faptul că şoferul avea permisul de conducere suspendat din data de 04.02.2012.
Ambii şoferi sunt cercetaţi penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, iar în cazul celui de-al doilea au fost întocmite actele premergătoare şi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

Câteva ore mai tîrziu, în zona Porţii de acces numărul 7 în Portul Constanţa, a fost verificat în trafic un autotractor înmatriculat în Constanţa şi condus de I.V. de 57 ani, domiciliat în localitatea Chirnogeni, care transporta în două remorci cantitatea de aproximativ 32 tone de cereale.
Conducătorul auto nu a putut prezenta licenţa de transport marfă şi copia conformă a licenţei de transport pentru niciunul dintre vehicule, astfel încât pe numele său a fos întocmită lucrare penală, conform art. 281, alin. 1 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii