Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 10.07.2013

ro

10 Jul, 2013 10:42 843 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ
BULETIN INFORMATIV
10.07.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturism Smart furat din Germania, identificat în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Smart Forfour care figurează ca fiind furat din Germania.
În data de 09.07.2013, în jurul orei 15.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.I., în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Smart Forfour cu numere de Germania.
În urma controlului a fost stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania, din data de 28.05.2013.
Cetăţeanul român, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul, de pe un site specializat în tranzacţii auto, fără a cunoaşte că acesta a fost declarat furat.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 2.300 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.

Autoturism Opel Tigra cu documente false, descoperit în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Opel Tigra, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control trei documente false.
În data de 09.07.2013, în jurul orei 09.10, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.C., în vârstă de 50 ani, care conducea un autoturism marca Opel Tigra Coupe cu numere de R. Bulgaria.
Conducătorul auto a prezentat la control certificatul de înmatriculare, certificatul I.T.P. şi asigurarea tip carte verde, toate documentele prezentând indicii de falsificare.
Cetăţeanul român, domiciliat în judeţul Dâmboviţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul cu documentele în cauză, fără a cunoaşte faptul că acestea sunt false.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.

Jucării confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.431 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 09.07.2013, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 2.431 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii