Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 09.05.2013

ro

09 May, 2013 12:25 1081 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 
   
 

                                           BULETIN INFORMATIV

09.05.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Renault Espace furat din Franţa, descoperit la P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Renault Escape care figurează ca fiind furat din Franţa.
În data de 08.05.2013, în jurul orei 10.00, la P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.S.V., în vârstă de 31 ani, la volanul unui autoturism marca Renault Escape.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Franţa, din data de 28.12.2012.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Constanţa, a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul în cauză de la un cetăţean francez, fără a cunoaşte faptul că acesta este furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 15.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul P.P.F. Ostrov, pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.
 
Chrysler cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Chrysler Grand Voyager, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 08.05.2013, în jurul orei 12.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român H.A., în vârstă de 32 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Chrysler Grand Voyager, cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană de sex feminin, cu cetăţenie română, întocmind un act de vânzare-cumpărare scris de mână.
Conducătorul auto a mai declarat că a primit documentele autoturismului fără a cunoaşte faptul că unul dintre ele este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.
 
Autoutilitară Fiat Ducato neînmatriculată, identificată în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa o autoutilitară marca Fiat Ducato cu număr de înmatriculare care aparţine unui alt autovehicul din R. Bulgaria.
În data de 08.05.2013, în jurul orei 10.45, în Portul Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, au oprit pentru control o autoutilitară marca Fiat Ducato, cu numere de R. Bulgaria, condusă de cetăţeanul român G.I., în vârstă de 45 ani.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că seria de şasiu a autoturismului nu corespunde cu seria trecută pe certificatul de înmatriculare prezentat de persoana în cauză.
După verificări suplimentare efectuate la Punctul de Contact Giurgiu a rezultat că numărul de înmatriculare al autoutilitarei aparţine unui alt autovehicul din R. Bulgaria.
Autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, domiciliat în judeţul Constanţa, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 2 din O.U.G. 195/2002.
 
Articole de voiaj, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, articole de voiaj susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 140.000  lei, dacă ar fi originale.
În data de 07.05.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 834 articole de voiaj, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 140.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, o persoană de sex feminin, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în Bucureşti, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii