Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 04.07.2012

ro

04 Jul, 2012 14:47 1209 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


                                           BULETIN INFORMATIV
04.07.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Marinari bulgari cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune sub pavilion R. Bulgaria care a navigat pe braţul Chilia fără a respecta regimul juridic al frontierei de stat.
Ambarcaţiunea în cauză a ajuns în apele teritoriale ale R. Ucraina fără a se supune controlului ieşirii din ţară după intrarea în România.
În data 03.07.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au monitorizat o ambarcaţiune sub pavilion R. Bulgaria care naviga pe braţul Chilia al Dunării.
În jurul orei 14.55 respectiva ambarcaţiune a părăsit apele teritoriale ale României îndreptându-se spre cele ale R. Ucraina.
O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a reuşit să o intercepteze şi să verifice cadrul legal al operaţiunilor desfăşurate de aceasta.
Verificările au stabilit faptul că ambarcaţiunii în cauză, care are un echipaj de trei marinari de cetăţenie bulgară, i s-a efectuat controlul de frontieră la intrarea pe teritoriul României în P.T.F. Constanţa Sud, însă nu şi cel de ieşire din ţară.
Comandantul ambarcaţiunii sub pavilion R. Bulgaria a declarat faptul că intenţiona să ajungă la rampa din localitatea Tatamir, aflată în apropierea comunei Chilia Veche,  pentru a încărca cereale, însă pentru că nu cunoştea foarte bine traseul s-a abătut pe un canal lăturalnic aparţinând R. Ucraina.
Celor trei persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Plase interzise de lege confiscate la Cernavodă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care pescuiau cu o plasă  monofilament, respectiv transportau o unealtă de pescuit interzisă de lege.
 În data de 03.07.2012, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat în apropierea localităţii Cochirleni unde au verificat în trafic un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau doi tineri.
În urma controlului a fost descoperită o unelată de pescuit tip prostovol, pe care M.G. de 32 ani şi M.C. de 21 ani, domiciliaţi în localitatea Rasova, o deţineau în vederea utilizării la activităţi de pescuit fără a avea autorizaţie.


Câteva ore mai devreme, o amabarcaţiune a Gărzii de Coastă l-a surprins pe malul Dunării pe O.I. de 34 ani, domiciliat în localitatea Giurgeni din judeţul Ialomiţa, care pescuia cu o plasă monofilament.
Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. k şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Volkswagen înmatriculat în R. Bulgaria cu ITP fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Vokswagen Golf cu tichetul de inspecţie tehnică fals.
În data de 03.07.2012, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, a fost verificat în trafic un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de A.I. de 56 ani, domiciliat în Năvodari.
În urma verificărilor a rezultat faptul că tichetul de inspecţie tehnică al autoturismului era fals.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii