Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Consatnţa - 22.04.2013

ro

22 Apr, 2013 12:34 879 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
22.04.2013
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Opel Vectra cu documente false, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un autoturism marca Opel Vectra, condus de un cetăţean român, care avea certificatul de înmatriculare şi carnetul de inspecţie tehnică falsificate.
În data de 20.04.2013, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă a Portului Constanţa, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român O.D.R., în vârstă de 39 ani, domiciliat în oraşul Murfatlar.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi carnetul de inspecţie tehnică prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean bulgar fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.

Plase monofilment, unelte de pescuit comercial şi 40 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând opt persoane care pescuiau cu plase tip monofilament şi comercial în perioada de prohibiţie.
● În data de 20.04.2013, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe P.A. în vârstă de 33 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care transporta şapte plase tip monofilament şi cantitatea de 20 kilograme peşte.
● În aceeaşi zi, în intervalul orar 11.00 – 12.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina i-au prins în flagrant pe B.A.C. de 20 ani, B.C. de 24 ani şi C.C. de 56 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care pescuiau cu două unelte tip prostovol, având capturată cantitatea de 12 kilograme peşte.
● În data de 21.04.2013, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă i-au identificat pe I.T. de 27 ani şi C.V. de 61 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care deţineau trei plase tip monofilament, respectiv o unealtă de pescuit tip halău.
● În acceaşi zi, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia i-au surprins pe C.P. de 42 ani şi V.C. de 60 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, în timp ce pescuiau cu o unealtă înţepătoare cu dinţi metalici, având capturată cantitatea de 8 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 10 plase tip monofilament în lungime de 370 metri şi cele patru unelte de pescuit comercial, iar cantitatea de 40 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament” şi „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Volkswagen cu numere de înmatriculare expirate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen cu numere de înmatriculare expirate.
În data de 21.04.2013, în jurul orei 10.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen condus de A.A., în vârstă de 25 ani, domiciliat în oraşul Hârşova.
Verificările au stabilit faptul că numerele de înmatriculare ale autoturismului sunt expirate din data de 09.03.2013.
Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85 din O.U.G. 195/2002.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii