Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

20 Jun, 2013 16:29 957 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 300 metri de plase de pescuit şi 54 kilograme de peşte confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 54 kilograme de peşte din specii diferite şi 13 plase de pescuit comercial fără documente justificative.
În data de 19.06.2013, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, condusă de cetăţeanul român H.S., în vârstă de 55 ani.
În ambarcaţiune au fost găsite 13 plase de pescuit tip comercial şi cantitatea de 54 kilograme peşte proaspăt din specii diferite.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Tulcea, nu poseda licenţă pentru pescuit comercial şi nici documente justificative pentru provenienţa şi transportul peştelui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, în lungime de 327 metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la 244 lei, au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pecuit comercial” şi „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Tânăr depistat la cârma unei ambarcaţiuni cu motor, fără a poseda certificat de capacitate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor fără a deţine certificat de capacitate.
În data de 19.06.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, condusă de cetăţeanul român P.D., în vârstă de 33 ani.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că tânărul, domiciliat în municipiul Tulcea, nu posedă certificat de capacitate pentru a conduce o ambarcaţiune.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unei ambarcaţiuni / nave de către o persoană fără a poseda certificat de capacitate corespunzător”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin. 1 din Legea 191/2003.
 
Conducea un Volkswagen Golf fără asigurare şi cu I.T.P. – ul expirat
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care nu poseda asigurare tip carte verde şi nici cetificat de inspecţie tehnică periodică valabil.
În data de 18.06.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în interiorul Portului Constanţa Sud Agigea, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român R.C., în vârstă de 42 ani.
În cadrul controlului specific a reieşit faptul că şoferul, domiciliat în judeţul Constanţa, nu posedă asigurare tip carte verde pentru autoturismul în cauză, iar certificatul de inspecţie tehnică periodică nu mai este valabil.
Conducătorul auto a declarat că nu a dispus de suma de bani necesară pentru a se deplasa în R. Bulgaria pentru procurarea respectivelor documente.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înregistrat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 85, alin. 4 din O.U.G. 195/2002.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii