Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:36 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

11 Jun, 2013 19:22 452 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Urmărit general, reţinut în Delta Dunării
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Pardina un cetăţean român care era urmărit general pentru a ispăşi o pedeapsă de doi ani şi 8 luni de închisoare cu executare.
În data de 10.06.2013, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina l-au identificat, pe raza localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea, pe cetăţeanul român B.M.I., în vârstă de 24 ani, care figura în baza de date ca fiind urmărit general.
Pe numele lui fusese emis, de către Judecătoria Paşcani, un ordin pentru a ispăşi o condamnare de doi ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
          Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii de frontieră şi ulterior predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Tulcea, conform procedurilor legale.
 
Plase de pescuit în lungime de 1.205 metri şi 200 kilograme de peşte confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase persoane care transportau, cu o ambarcaţiune şi un autoturism, 16 plase de pescuit tip monofilament şi cantitatea de peste 200 kilograme de peşte din specii diferite, fără documente justificative.
● În data de 10.06.2013, în intervalul orar 06.00 – 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au identificat patru bărbaţi domiciliaţi în judeţul Tulcea, care deţineau plase tip monofilament şi setci, în lungime de 1.205 metri, precum şi cantitatea de 92,4 kilograme peşte fără documente legale.
● În acceaşi zi, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de comptenţă, un autoturism marca Renault Laguna, în care se aflau două persoane.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 114 kilograme peşte din specii diferite, pentru care cele două persoane, domiciliate în municipiul Constanţa, nu posedau documente de provenienţă şi transport.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 16 de plase de pescuit, în lungime de 1.205 metri, iar cantitatea de 206,4 kilograme peşte, evaluată la 715,65 lei, au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monfilament” şi „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Mii de jocuri educative nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China colete cu jocuri educative ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 870.000 lei.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 620 de colete ce conţineau 8.680 de jocuri educative „Monopoly” şi „Scrabble”, ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 870.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 35 ani, cu reşedinţa în municipiul Timişoara, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Ţigarete netimbrate, confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 4.200 de ţigarete netimbrate, pe care un bărbat domiciliat în municipiul Medgidia încerca să le introducă în ţară prin P.T.F. Vama Veche, fără a îndeplini condiţiile legale.
În data de 11.06.2013, în jurul orei 06.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un autocar cu turişti, care efectuează curse între Turcia şi România.
În urma controlului efectuat în bagajele personale ale unui bărbat de cetăţenie română, în vârstă de 37 ani, au fost descoperite ascunse 4.200 de ţigarete netimbrate.
Cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 2.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Medgidia, nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor, fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii