Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:36 26 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

10 Jun, 2013 12:19 681 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

420 kilograme de peşte confiscate în zona Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând două persoane care transportau, cu două autovehicule, cantitatea de 420 kilograme de peşte din specii diferite, fără documente justificative.
● În data de 08.06.2013, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Volkswagen Caddy, condusă de cetăţeanul român B.R., în vârstă de 40 ani.
În autovehicul au fost găsite mai multe butoaie din plastic, în care se afla cantitatea de 351 kilograme peşte proaspăt din specia hamsie.
Bărbatul, domiciliat în municipiul Constanţa, a prezentat la control avizul de însoţire a mărfii transportate şi declaraţia în conformitate, fără însă a poseda factură fiscală.
● În acceaşi zi, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia l-au identificat în zona de comptenţă pe I.N.N., în vârstă de 49 ani, care transporta, cu un autoturism marca Fiat Doblo, cantitatea de 69 kilograme peşte din specii diferite, fără documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 420 kilograme peşte, evaluată la 965,5 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

BMW cu autorizaţia de circulaţie expirată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat  în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
În data de 09.06.2013, în jurul orei 12.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW model 318 I, în care se aflau patru persoane.
În cadrul controlului specific asupra documentelor autoturismului a reieşit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată.
Conducătorul auto, S.J.M., în vârstă de 27 ani, domiciliat în oraşul Cernavodă, a declarat că a împrumutat autoturismul de la fratele său, fără a cunoaşte faptul că numărul provizoriu este expirat.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de „punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002.

Ti-a placut articolul?

Comentarii