Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

23 May, 2013 19:33 890 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturism Audi A6 furat, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Audi A6 care figurează ca fiind furat din Italia.
În data de 22.05.2013, în jurul orei 06.45, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu un autoturism marca Opel Vectra la care era ataşată o platformă.
Pe respectiva platformă era transportat un autoturism marca Audi A6 fără plăcuţe de înmatriculare, despre care pasagerul din dreapta, C.A.V., în vârstă de 22 ani, domiciliat în municipiul Botoşani, a declarat că îi aparţine.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia, din data de 16.05.2007.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, căruia i-a plătit suma de 2.500 euro, fără a cunoaşte faptul că este furat.
Autoturismul în valoare de 10.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F.Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.

Peste 100 de kilograme peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând două persoane care transportau cu un autoturism cantitatea de 116 kilograme peşte din specia somn, fără documente justificative.
În data de 22.05.2013, în jurul orei 11.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault Laguna, în care se aflau două persoane.
În autoturism, pe bancheta din spate şi în portbagaj, a fost găsită cantitatea de 176 kilograme peşte din speciile scrumbie şi somn.
Cele două persoane, Z.S.L. de 35 ani şi Z.M. de 18 ani, domiciliate în municipiul Tulcea, au prezentat documente justificative doar pentru cantitatea de 60 kilograme peşte din specia scrumbie.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 116 kilograme din specia somn, evaluată la 580 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii