Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:16 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 28.03.2012

ro

28 Mar, 2012 16:11 590 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
28.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Şofer băut reţinut după ce a forţat ieşirea din ţară prin P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii bulgari, au identificat şi reţinut în apropierea frontierei de stat cu R. Bulgaria un cetăţean român care, aflat la volanul unui autoturism, a forţat ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.
Cetăţeanul român, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, este cercetat penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.
În data de 27.03.2012, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bucureşti şi condus de cetăţeanul român P.G. de 40 ani.
Şoferul a ignorat semnelele de oprire, efectuate în mod regulamentar de lucrătorii români şi bulgari din P.T.F. Vama Veche, demarând în trombă peste jaloanele existente pe carosabil.
Imediat, un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră români şi bulgari a plecat în urmărirea fugarului, reuşind să-l reţină la aproxiamativ 500 de metri pe teritoriul Bulgariei.
Pentru că persoana în cauză emana halenă alcoolică, s-a dispus testarea cu aparatul etilotest de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Mangalia, rezultând o alcoolemie de 0.36 mg/litru în aerul respirat.
Pe numele şoferului domiciliat în Bucureşti a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ieşire/intrare din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Ţigarete nedeclarate la bordul navei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în tabloul de navigaţie al cabinei de comandă de la o navă ancorată în Portul Constanţa, ascunse şi nedeclarate 5.400 de ţigarete netimbrate.
Poliţiştii de frontieră au efectuat în data de 28.03.2012, în jurul orei 01.00, un supracontrol la o navă sub pavilion R. Moldova, încărcată cu cherestea şi acostată în Portul Constanţa, unde au descoperit ascunse şi nedeclarate 5.400 de ţigarete netimbrate.
Ţigaretele, în valoare aproximativă de 3.000 lei, au fost găsite în tabloul de navigaţie situat în cabina de comandă a navei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor vamale.

Bunuri reţinute în vederea confiscării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două persoane de sex feminin care intenţionau să comercializeze, respectiv să introducă în ţară, aproximativ 100 de articole de îmbrăcăminte fără documente legale.
În data de 27.03.2012, în jurul orei 15.00, pe raza municipiului Constanţa a fost identificată U.L. de 28 ani, domiciliată în oraşul Voluntari, care oferea spre comercializare 21 de articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor mărci cunoscute fără a deţine documente de provenienţă sau acordul titularilor mărcilor respective.
Întreaga cantitate de articole, în valoare de aproximativ 1.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând însemnele unei mărci identice sau similare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit b din Legea 84/1998.
În aceeaşi zi, în P.T.F. Vama Veche, în urma unui control efectuat asupra unui autocar care revenea în ţară din direcţia Turcia, în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin au fost descoperite 75 de articole de îmbrăcăminte pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Articolele de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele F.N. de 37 ani, domiciliată în municipiul Constanţa, a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 1.000 lei conform art. 4, pct. 1 din Legea 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii