Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 19.09.2012

ro

19 Sep, 2012 14:46 1096 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


                                           BULETIN INFORMATIV
19.09.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Microbuz furat din Spania, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă  un microbuz marca Ford Transit care figura ca fiind furat din Spania.
În data de 18.09.2012, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un microbuz marca Ford Transit, înmatriculat în Polonia şi condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 43 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autovehiculul figura ca furat din Spania din data de 18.11.2010.
Şoferul a declarat faptul că venea din Polonia de unde achiziţionase microbuzul de la o persoană căreia i-a plătit suma de 1.600 de euro.
Microbuzul, evaluat la aproximativ 7.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.
Cetăţeanul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 Cod Penal.

Peste 4 kilometri de plase monofilament confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care deţineau 82 plase monofilament în lungime de 4.146 metri.
 În data de 18.09.2012, în intervalul orar 10.00 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au efectuat o acţiune specifică în zona Grindu – Stipoc din judeţul Tulcea pentru identificarea unor persoane care se ocupă cu braconajul piscicol în zona de competenţă.
Pentru a verifica informaţiile deţinute poliţiştii de frontieră s-au adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea care a dispus efectuarea unor percheziţii la unele locaţii din apropierea comunei Chilia Veche.
Astfel, în gospodăriile a doi localnici, P.A. şi P.D. ambii în vârstă de 40 de ani, au fost descoperite ascunse 82 de plase monofilament în lungime de 4.146 metri.
Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii