Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:18 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă - 19.02.2015

ro

19 Feb, 2015 09:22 494 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
20 kilograme de icre confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 20 kilograme de icre din specia ştiucă fără a îndeplini condiţiile legale.
          În cauză au fost efectuate trei percheziţii în judeţul Tulcea, în urma cărora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile şi suma de 1.200 de euro.
 
• În data de 17.02.2015, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Italia şi condus de cetăţeanul român S.G., în vârstă de 43 ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 20 kilograme de icre din specia ştiucă, ambalată în 28 de borcane şi o găletuşă din plastic, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de icre, evaluată la aproximativ 4.000 de lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
• În cursul zilei de 18.02.2015, poliţiştii de frontieră constănţeni, coordonaţi de procurorul de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au continuat cercetările şi au efectuat trei percheziţii pe raza judeţului Tulcea, două domiciliare şi una la sediul unei societăţi comerciale, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor suma de 1.200 de euro şi mai multe documente financiar-contabile.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui, icrelor ori produselor din peşte fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009 şi „omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturilor realizate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9, alin. 1, lit. b din legea 241/2005 cu aplicarea art. 38, alin. 1 Cod Penal.
 
Zeci de mii de articole de mercerie nedeclarate şi mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 40.000 de articole de mercerie nedeclarate şi 8.688 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 436.000 lei.
 
• În data de 18.02.2015, în intervalul orar 10.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 40.000 de articole de mercerie (fermoare din plasic), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 240.000 lei.
 
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, identificând 2.400 de seturi jucării pentru copii tip LEGO şi 3.000 de brăţări din plastic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 66.000 lei dacă ar fi originale.
 
 • O zi mai devreme, în jurul orei 16.00, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au mai confiscat 3.288 de jucării pentru copii (maşinuţe, păpuşi, figurine din plastic şi microfoane din plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 130.000 lei dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 29 şi 48 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, respectiv un cetăţean chinez de 33 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii