Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 11.04.2012

ro

11 Apr, 2012 18:12 547 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
11.04.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Bunuri confiscate la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui camion  sosit din Turcia, referitor la punerea în circulaţie a unor produse contrafăcute.

În data de 10.04.2012, în jurul orei 15.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui camion cu remorcă sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, care transporta bunuri destinate unei societăţi comerciale cu sediul în Bratislava, Slovacia.
În urma acestui control, au fost descoperite 29 colete care conţineau 869 seturi trening din material sintetic purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Articolele vestimentare au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.
Împotriva respectivei societăţi comerciale a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Pescuit fără autorizaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 4 cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit fără a deţine autorizaţie

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în data de 10.04.2012, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, ocazie cu care au despistat 4 cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit fără a deţine autorizaţie.
Astfel, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă, în dreptul km fluvial 297, pe malul drept al Dunării, au fost identificaţi R. Ivan, de 26 de ani şi S. Grigore, de 28 de ani, ambii din localitatea Saligny, judeţul Constanţa, care desfăşurau activităţi de pescuit folosind 3 plase, două din aţă şi una trifilară, fără a deţine autorizaţie.
De asemenea, în zona de competenţă a S.P.F. Pardina, poliţiştii de frontieră i-au depistat pe numiţii C. Ilie, de 52 de ani şi C. Ionel, de 19 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Tulcea, care pescuiau cu ajutorul a 2 plase tip setcă din fir textil, fără a poseda documente legale pentru a desfăşura activităţi de pescuit pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Uneltele de pescuit, în valoare totală de aproximativ 1600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial” şi „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de cãtre persoanele neautorizate a nãvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002, republicată.

În data de 10.04.2012, în jurul orei 20.00, în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia, a fost verificat în trafic un autoturism marca OPEL ASTRA, condus de cetăţeanul român I. Osman, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, ocazie cu care s-a constat că şoferul nu posedă permis de conducere.
Persoana în cauză este cercetată penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoana care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii