Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 06.08.2012

ro

06 Aug, 2012 15:26 1261 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
06.08.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Hoţi de fier vechi reţinuţi în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru cetăţeni români care transportau cu două autoturisme 500 de kilograme de deşeuri feroase pe care le sustrăseseră de la o societate comercială din Portul Constanţa.
În data de 05.08.2012, în jurul orei 22.35, poliţiştii de frontieră de la Grupul de Nave Constanţa au depistat în apropierea porţii de acces numărul 6 în Portul Constanţa un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în Vaslui, în care se aflau trei persoane.
Verificările au stabilit faptul că în autoturism se aflau 380 kilograme de fier vechi, pentru care cei trei ocupanţi ai autovehiculului, H.M.S. de 38 ani, domiciliat în mun. Vaslui, B.N. de 24 ani, domiciliat în oraşul Negru Vodă din judeţul Constanţa şi O.A.E. de 29 ani, domiciliat în mun. Constanţa, nu au putut prezenta documente justificative.
În data de 04.08.2012, în jurul orei 11.50, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au verificat în zona porţii de acces numărul 5 în Portul Constanţa un autoturism marca Dacia, condus de V.N.S. de 26 ani, domiciliat în municipiul Braşov.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 120 kilograme de fier vechi pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Cele patru persoane au declarat faptul că au sustras cantităţile de fier vechi din incinta aceleiaşi societăţi comerciale cu sediul în Portul Constanţa, prejudiciul estimat la 530 lei fiind recuperat în totalitate şi predat respectivei societăţi.
Cei patru sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin. 1 Cod Penal.
Conducea un Mercedes Vito fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea pe drumurile publice un autoturism fără a poseda permis de conducere.
În data de 04.08.2012, în jurul orei 21.40, pe raza localităţii Adamclisi din judeţul Constanţa a fost verificat în trafic un autoturism marca Mercedes Vito, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de M.E. de 31 ani, domiciliat în mun. Medgidia.
Verificările au stabilit faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii