Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 02.11.2012

ro

02 Nov, 2012 15:02 1220 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
02.11.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

3,5 kilometri de plase monofilament şi peste 400 kilograme de peşte confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sprijiniţi de un  elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I., au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat şase cetăţeni români care transportau cantitatea de 408 kilograme peşte fără documente justificative.
În urma acţiunilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 43 de plase monofilament în lungime de 3.520 metri, o barcă pneumatică cu rame şi un autoturism.
 În data de 01.11.2012, în intervalul orar 12.30 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sprijiniţi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I., au acţionat în zona de competenţă a P.P.F. Midia, reuşind să identifice cinci cetăţeni români domiciliaţi în judeţul Constanţa care transportau cantităţi de peşte şi plase monofilament.
Prima acţiune a fost desfăşurată în zona lacului Sinoe, unde a fost identificat B.I. de 33 ani, care se deplasa cu o barcă penumatică, în care deţinea 8 plase monofilament în lungime de 480 metri şi cantitatea de 20 kg peşte din specii diferite.
A doua acţiune s-a derulat în zona Grindul Lupilor, unde a fost interceptat un autoturism marca Dacia în care se aflau C.G. de 28 ani, B.N. de 36 ani, T.C.V. de 21 ani şi T.F.G. de 16 ani.
În urma controlului au fost descoperite 373 kilograme peşte din specii diferite şi 30 de plase monofilament în lungime de 2.740 metri.
În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea a fost identificat J.G. de 59 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta 5 plase monofilament în lungime de 300 metri şi cantitatea de 15 kilograme peşte din specia caras.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 408 kilograme de peşte, evaluate la 823 lei, pe care le-au predat unor societăţi comerciale de profil în vederea valorificării, plasele monofilament în lungime de 3.520 metri, o barcă pneumatică cu 2 rame şi un autoturism.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de transport al peştelui fără documente legale, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Volkswagen cu certificat de înmatriculare fals la P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană de sex feminin care a încercat să iasă din ţară prin P.T.F. Negru Vodă la volanul unui autoturism marca Volkswagen cu certificatul de înmatriculare fals.
În data de 01.11.2012, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de M.M. de 34 ani domiciliată în oraşul Năvodari.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului în cauză era fals.


Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii