Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 22.04.2015

ro

22 Apr, 2015 10:32 919 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Opel căutat în Franţa, descoperit în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un autoturism marca Opel, care era căutat în vederea confiscării de autorităţile din Franţa şi era condus de un cetaţean român.
 
În data de 21.04.2015, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 5 în Portul Constanţa, un autoturism marca Opel Vectra cu numere de Franţa, condus de cetăţeanul român B.C.I., în vârstă de 48 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat în vederea confiscării  de către autorităţile din Franţa, din data de 01.03.2013.
La cercetări, bărbatul în cauză a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul i-a fost încredinţat, în urmă cu aproximativ o lună de zile, de o rudă pentru a-l folosi.
Din cercetări a mai rezultat faptul că ruda conducătorului auto a achiziţionat autoturismul de la o persoană necunoscută fără a cunoaşte faptul că acesta a fost declarat furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 1.800 de euro, la sediul Grupului de Nave Constanţa în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 48, alin. 1 raportat la art. 228 din Noul Cod Penal.
 
Pescuit ilegal pe braţul Borcea al Dunării
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care desfăşura activităţi ilegale de pescuit în perioada de prohibiţie, cu trei plase tip monofilament, pe braţul Borcea al fluviului Dunărea.
 
În data de 21.04.2015, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă l-au depistat, pe braţul Borcea, pe cetăţeanul român O.L.,în vârstă de 47 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa, care pescuia de pe o plută improvizată cu trei plase tip monofilament.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele tip monofilament, în lungime totală de 70 de metri, iar pe numele bărbatului în cauză au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „ pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii