Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:13 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 21.04.2015

ro

21 Apr, 2015 10:39 619 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Mii de perechi de papuci nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.500 perechi de papuci care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 30.000 lei.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 1.500 perechi de papuci, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 30.000 lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă 25 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Autoturism Seat cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român, care a prezentat la control un certificat de înmatriculare susceptibil a fi falsificat.
 
În data de 20.04.2015, în jurul orei 10.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român F.S., în vârstă de 51 ani, care conducea un autoturism marca Seat cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că unul dintre documentele autoturismului, certificatul de înmatriculare, este susceptibil a fi falsificat.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză fără a cunoaşte faptul că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Transport ilegal de peşte şi icre pe braţul Sfântu Gheorghe
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 25 kilograme peşte şi 3,8 kilograme icre fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 19.04.2015, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, pe braţul Sfântu Gheroghe, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român P.B., în vârstă de 32 ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 25 kilograme peşte din specia crap şi 3,8 kilograme icre din specia crap, pentru care bărbatul în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantităţile de peşte şi icre care au fost predate spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii