Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 12.05.2015

ro

12 May, 2015 10:11 833 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 75 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau cantitatea de 75,5 kilograme peşte fără documente legale, printre care şi un exemplar mascul de sturion în greutate de 6.4 kilograme.
 
• În data 11.05.2015, în jurul orei 21.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Nissan Patrol cu numere de Vrancea, în care se aflau cetăţenii români P. GHEORGHE de 58 ani şi D. COSTICĂ de 63 ani.
În urma controlului, în autoturism a fostă găsită cantitatea de 58 kilograme peşte din specia caras, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea l-au depistat pe cetăţeanul român T. TEODOR de 60 de ani, care se deplasa pe jos, transportând in bagaje, cantitatea de 17,5 kilograme peşte din specii diferite, din care un exemplar mascul din specia sturion (păstrugă) în greutate de 6,4 kilograme.
 
 În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Vrancea şi Tulcea, îi cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Remorcă neînmatriculată şi şofer fără permis
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un tractor cu remorcă neînmatriculată, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
 În data de 11.05.2015, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un tractor cu remorcă fără plăcuţe de înmatriculare, condus de cetăţeanul român C. SORIN de 30 ani.
Verirficările au stabilit faptul că remorca nu are număr de înmatriculare, iar conducătorul tractorului nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „tractarea unei remorci neînmatriculată sau neînregistrată” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334 şi 335 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii