Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin in formativ Garda de Coastă Constanţa - 18.02.2013

ro

18 Feb, 2013 12:14 977 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ




                                           BULETIN INFORMATIV
18.02.2013
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Opel cu certificat de înmatriculare fals, depistat în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Opel Zafira al cărui certificat de înmatriculare era fals.
În data de 15.02.2013. în jurul orei 12.45, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, doi cetăţeni români cu un autoturism marca Opel Zafira, cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals.
Conducătorul auto, D.D., în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat faptul că a cumpărat autoturismul de la un târg auto din R. Bulgaria, în schimbul sumei de 600 euro.
Bărbatul a mai declarat că a primit documentele autoturismului de la un cetăţean bulgar fără a cunoaşte faptul că certificatul de înmatriculare era fals.
Poliţiştii de frontieră cercetează persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Aproximativ 200 grame de metal alb confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană de sex feminin care încerca să introducă în ţară 176 grame de metal alb fără documente de provenienţă.
În data de 15.02.2013, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Vama Veche au fost efectuate formalităţile de control asupra unui autocar ce se întorcea în ţară din direcţia Turcia.
Asupra unei persoane de sex feminin, B.V., în vârstă de 36 ani, au fost descoperite, ascunse pe corp, 176 grame de metal alb (susceptibil a fi argint), ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă a bijuteriilor şi nici autorizaţia de comercializare şi introducere în ţară a metalelor preţioase, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de metal, evaluată la aproximativ 1.200 lei.
Poliţiştii de frontieră au aplicat persoanei în cauză o sancţiune contravenţională de 5.000 lei conform O.U.G. 190/2000 republicată.



Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii