Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj cinegetic în Delta Dunării

ro

05 Mar, 2012 15:57 1213 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA


                                           BULETIN INFORMATIV
05.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Braconaj cinegetic în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean roman care vânase 2 exemplare de porc mistreţ fără a respecta condiţiile legii.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat în data de 04.03.2012 o acţiune pe linia combaterii faptelor de braconaj piscicol şi cinegetic în zona localităţii Letea din judeţul Tulcea, ocazie cu care l-au identificat, în jurul orei 16.00, pe P.F. de 21 ani, care capturase două exemplare de porc mistreţ cu ajutorul a doi câini din rasa metis.
Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “vânătoare fără permis şi autorizaţie prin folosirea câinilor metisi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”  şi “transport al vânatului”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 42, pct.1, lit. a, a1, b, e, j şi art. 44, pct. 1, lit. b din Legea 407/2006.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.
Pe comunicaţia Limanu - Mangalia a fost identificat în trafic, în data de 04.03.2012, un cetăţean român de 29 ani, domiciliat în localitatea Negru Vodă, care conducea un tractor neînmatriculat.
În urma verificărilor a rezultat faptul că T.N. nu posedă permis de conducere, astfel încât pe numele său au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

În aceeaşi zi, pe comunicaţia Tudor Vladimirescu – Chilia Veche, a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia, înmatriculat în judeţul Tulcea, în care se aflau şoferul P.P. de 24 ani şi propritarul acestuia A.G. de 27 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul avea numerele de înmatriculare falsificate.
Pe numele şoferului P.P. a fos întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false”, iar pe numele celuilalt pasager, proprietarul autoturismului în cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false”.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii