Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:24 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ o tonă şi jumătate de peşte confiscată de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

22 Dec, 2015 12:44 831 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă din judeţul Tulcea un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune, cantitatea de 1.440 kilograme peşte din specii diferite fără documente justificative.
 
          În data de 21.12.2015, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Serviciului Teritorial P.F. Tulcea, au acţionat, în baza unei informaţii, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale pe fluviul Dunărea.
          Astfel, la intersecţia canalelor Dunavăţ şi Lipoveni din judeţul Tulcea, a fost oprită pentru control o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român S.S., în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma verificării ambarcaţiunii a fost descoperită cantitatea de 1.440 kilograme peşte în stare proaspătă din speciile fitofag şi plătică pentru care persoana  în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat peştele de la pescarii din zonă cu scopul revalorificarii ulterioare.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 4.272 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunea, motorul şi rezervorul acesteia, o pereche de rame din lemn, bunuri în valoare de aproximativ 18.350 lei.
În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii