Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii din România și Republica Moldova, reuniți în premieră la București

ro

06 Apr, 2016 17:18 1792 Marime text
1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Palatul Parlamentului din București în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova. Evenimentul organizat de Grupul Interparlamentar „Prietenii Unirii”, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, va avea loc duminică, ora 10:00, în Sala „C. A. Rosetti” (intrarea A 3, S 2, dintre Parcul Izvor).
 
            „Relația specială și privilegiată dintre România și Republica Moldova trebuie consolidată și la nivel descentralizat. Fraternitatea între localități și între județe și raioane va deschide noi perspective pentru dezvoltare în domeniul economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale. Conectăm oamenii pentru a conecta statele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 
În cadrul unor grupuri de lucru, reprezentanții comunităților locale vor discuta despre opțiunile de înfrățire, despre oportunitățile de colaborare și specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile.
 
Guvernul de la Bucureşti îşi propune să stimuleze cooperarea la nivel local între România și Republica Moldova. „Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din Republica Moldova care au înfrăţiri cu comune sau oraşe din România”, a declarat în luna februarie premierul Dacian Cioloș.
  
Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                     05 aprilie 2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii