Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Actiune plantare - Rompetrol

ro

10 Apr, 2016 16:03 2048 Marime text
Voluntariat al angajaților KMG International: 2200 de copaci plantați în județul Constanța
 
150 de angajați ai KMG International, din sediul din București, dar și de pe platforma Petromidia, au derulat vineri, 8 aprilie, o acțiune de plantare a 2200 de copaci din speciile salcie și sălcioară, în comuna Corbu, jud. Constanța.

“Este responsabilitatea companiei şi a angajaţilor de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare o cultură a protecției mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Scopul nostru este de a ne desfășura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde și de a ne aduce în mod constant contribuția la conservarea mediului și dezvoltarea comunităților locale prin acțiuni responsabile" – a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.

La activitatea de voluntariat au participat atât angajați, cât și membri din comunitate, autorități locale, jurnaliști. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritățile de mediu, în funcție de caracteristicile solului și clima Dobrogei.

Plantarea de copaci este doar una dintre inițiativele dezvoltate de KMG International în Constanța, fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup și comunitățile locale. Printre proiectele realizate amintim: înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, reabilitarea și dotarea cabinetului stomatologic care deservește unităţile şcolare din oraşul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar și multiple acțiuni de ecologizare a unor zone degradate.

În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind și unicul producător de polimeri din țară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii