Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări referitoare la restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule

ro

17 Mar, 2014 11:08 1743 Marime text
INFORMARE DE PRESĂ

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi transmite următoarele precizări referitoare la restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule:
În conformitate cu prevederile art.XV din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.8/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin achitarea în fiecare an a 20% din valoarea acestora.
Cererile de restituire ale contribuabililor se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, iar plata tranşelor anuale se efectuează conform graficului stabilit de Administraţia Fondului pentru Mediu.
Termenul de 5 ani prevăzut mai sus curge de la data împlinirii termenului de 45 de zile de la înregistrarea cererii de restituire depusă de contribuabil. În cursul termenului de 5 ani orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
Sumele plătite se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
Plăţile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise până la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi pentru care nu a fost demarată procedura de executare silită se efectuează cu respectarea prevederilor de mai sus.

Inspector asistent DGRFP Galaţi
Ionica Lefterache
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii