Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin nr.2234/2011 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2011

ro

12 Jul, 2011 18:22 1795 Marime text

Referitor: Ordin nr.2234/2011 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2011

 În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.483/07.07.2011, a fost publicat O.M.F.P. nr.2234/2011 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2011 a operatorilor economici. La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului finanţelor publice nr.1879/2010.
 
 Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2011 a operatorilor economici se aplică de persoanele care aplică Reglemetările contabile conforme cu Directiva  a IV–a a Comunităţilor Economice Europene şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro.
Fac excepţie instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare, definite potrivit reglementărilor legale, înscrise în Registrul general, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică, definite potrivit legii, care acordă credite legate de serviciile de plată şi a căror activitate este limitată la prestarea de servicii de plată, respectiv emitere de monedă electronică şi prestare de servicii de plată, Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precum şi entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare care vor depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportări contabile la 30 iunie 2011 în formatul şi în termenele prevăzute de reglementările emise de Banca Naţională a României, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.
Raportările contabile se pot depune la registratura Administraţiilor Finanţelor Publice ale M.F.P. sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată şi vor cuprinde următoarele formulare :
a) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 20);
c) Date informative (cod 30).
Entităţile vor completa datele de identificare (denumirea entităţii, adresa, telefonul şi numărul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi datele referitoare la încadrarea corectă în forma de proprietate şi codul unic de înregistrare fără a folosi prescurtări sau iniţiale.

ATENTIE!
 Necompletarea corectă pe prima pagină a formularului „Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii” cu datele prevăzute mai sus, conduce la imposibilitatea identificării entităţii şi, în consecinţă, se consideră că raportarea contabilă nu a fost depusă, entitatea fiind sancţionată potrivit prevederilor art. 42 din Legea nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

Formatul electronic al raportărilor contabile la 30 iunie 2011, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de M.F.P.
Programul de asistenţă este pus la dispoziţia operatorilor economici gratuit de unităţile teritoriale ale M.F.P. sau poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro.
Entităţile vor depune la unităţile teritoriale ale M.F.P., pe suport magnetic, raportările contabile la 30 iunie 2011, împreună cu raportările contabile listate cu ajutorul programului de asistenţă elaborat de M.F.P., semnate şi ştampilate, potrivit legii.
Formularele care compun raportările contabile la 30 iunie 2011 se vor completa în lei.
Operatorii economici care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2011, cei care în tot semestrul I 2011 s-au aflat în inactivitate temporară, precum şi persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2011.
Raportările contabile la 30 iunie 2011 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel mai târziu la data de 16 august 2011.

Bogdan  Huţucă
Director executiv          

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii